Megfiatalodik a régi kutyafuttató

Új rámpák és akadály, valamint a kutyák lábát kímélő borítás kerül a megújuló kutyafuttatóba. Várhatóan augusztusban kezdődik az átalakítás.

Most még poros rendezetlen állapotok uralkodnak a Lőcsevár utcai kutyafuttatóban, de hamarosan új és esztétikus játszóhelyet kapnak majd az újpalotai kutyusok. Erről tájékoztatott Tóth Imre alpolgármester, a 14. számú választási körzet önkormányzati képviselője.

„Néhány hete egy fórumot tartottunk itt a környékbeli kutyatulajdonosok részvételével annak érdekében, hogy meghallgassuk a javaslataikat arról, milyen kutyafuttatót képzelnének itt el. Ezeket a javaslatokat pedig megpróbáljuk megvalósítani.”

A hamarosan megújuló Lőcsevár utcai kutyafuttatóban először is már a bejáratnál kialakítanak egy zsiliprendszert, hogy a kutyák ne tudjanak kiszökni a kerítésen kívülre. Majd a jelenlegi padokat és akadályokat leszerelik, a helyükre pedig új, modern és esztétikus kerti bútorok, illetve játszóeszközök (két rámpa és egy akadály) kerülnek. Megújul majd a futtató talaja is, a terület kétharmadára a kutyák lábát kímélő mulcs kerül, míg a maradék rész füves lesz. A beruházás 4,5 millió forintba kerül.

„A munkálatok abban a pillanatban elkezdődnek, ahogy a gyártótól megkapjuk az új eszközöket. Erre várhatóan augusztusban sor kerül” – mondta az alpolgármester.

Comments are closed.