Megérdemelt taps egy kerületi orvosnak

Átlagos olvasási idő: 2 perc

November 17-én, a Fővárosi Városháza Dísztermében Karácsony Gergely főpolgármestertől dr. Buzna Andrea, a XV. kerületi Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény főigazgatója a Budapestért elismerést vehette át.

Nagyon örülök ennek a díjnak, amely az első kerületen kívüli elismerés a számomra – mondta közvetlenül a díjátadást követően. – Nagy megtiszteltetés, de hangsúlyozni szeretném, hogy ez a díj nemcsak engem illet, hanem azt a kollektívát is, amellyel együtt dolgozom. A kollégiám nélkül ugyanis én sem lehetnék sikeres.

Dr. Buzna Andrea friss diplomás orvosként 1996-ban került a Rákos úti szakrendelőbe. Kerületi egészségügyi pályafutását üzem- és sportorvosként kezdte, 2008-ban minőségirányítási vezetővé nevezték ki. 2011-ben orvosigazgató lett, 2019 óta pedig főigazgatóként irányítja a XV. kerületi egészségügyi intézményeket. 

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

A pandémia senkinek sem jött jól, különösen igaz ez az egészségügyre. Frissen kinevezett vezetőként kellett szembesülnöm azzal, hogy járványhelyzetben milyen fontos feladat hárul az orvosokra és az asszisztensekre.

A kerületi főigazgatónak a szűrővizsgálatok, a fejlesztések helyett az elmúlt közel két évben elsősorban járványmenedzseléssel kellett foglalkoznia. Három vezetői évének nagy részét ez a feladat tette ki. 

A lakosság védelme érdekében sok mindent felvállaltunk. Teszt- és oltópont lettünk, amely munkából minden orvos és asszisztens kiveszi a részét. Ráadásul mindezt úgy, hogy közben a szakrendeléseket is üzemeltetni próbáljuk. Sajnos, a magánszférával meg kell küzdenünk, így rendszeresen szakemberhiánnyal küszködünk, de ezt a problémát jó munkaszervezéssel egyelőre még meg tudjuk oldani.

A kitüntetett kerületi orvos elmondta, legnagyobb büszkeség számára, hogy a kerületi egészségügy csapatként tud dolgozni. Hozzátette: a járványtól független néhány sikert azért elkönyvelhetett. A Rákos úton valamennyi szakrendelőt, sőt nyáron az összes vizesblokkot felújították. Fejlődik a gépműszerpark, hogy csak a legnagyobb innovációt, a CT üzembe helyezését említsük. Az Opál utcai rendelő felújítása már befejeződött, hamarosan elkészül a Hősök úti rendelő is, ahol többek között egy Fogászati Centrumot alakítanak majd ki. 

A Rákos útról ide költöznek majd át a fogorvosok, az így felszabadult harmadik emeleti rendelőkbe helyezzük át az egészségügyi menedzsment irodáit, amelyek eddig az első emeleten voltak. Így megint csak helyhez jutunk, melyet a kardiológia és a neurológia kap majd meg, illetve az infúziós terápiának is itt szorítunk majd helyet – jegyezte meg a főigazgató. 

Dr. Buzna Andrea már nagyon várja a Bezsilla Nándor utcai rendelő felújítását is, mely beruházás a Hősök úti rendelő átadását követheti, és ahova majd az úgynevezett orvosi segélyhely fog kerülni.

Comments are closed.