Még kevesebben tankolhatnak olcsó üzemanyagot

Döntött kormány, korlátozzák a hatósági áras üzemanyagok vásárlását. Már csak néhány csoport van, aki legfeljebb 480 forintos áron tankolhat.

A szokásoktól eltérően, szombat délelőtt tartott rendkívüli kormányinfót Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy ma (2022. július 30.) déltől csak a magánszemélyek, a taxisok, valamint a mezőgazdasági gépek tulajdonosai kapnak olcsó üzemanyagot, mindenki másnak csak piaci áron adhatnak el a kutak.

Ennek érdekében az eddigieknél is alaposabban ellenőrizhetik a forgalmi engedélyeket. Sőt, az autók rendszámát is feljegyezhetik és a bizonylattal együtt megőrzik az adatokat, valamint az adóhatóságnak is továbbítják azokat.

Személyautóknál nem a tulajdonos számít, hanem az üzembentartó, így a lízingelt autókat is lehet olcsóbb üzemanyaggal tankolni.

A miniszter azt mondta: a százhalombattai olajfinomító hétfői, tervezett leállása miatt a drágább importüzemanyagra szorul az ország, és a stratégiai készletek legfeljebb egyharmadát képesek felszabadítani, az üzemanyag-szállítás bizonytalanná vált. Hozzátette: a kormányzati autókat is piaci áron tankolják mostantól.

Comments are closed.