Még 3 napig szavazhatunk arról, mire költsön 1 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Szeptember 30-áig lehet szavazni a fővárosi közösségi költségvetés idei ötleteire. Ezek korábban szintén budapestiek által beadott ötletek, amire nem csak minden Budapesten élő, de minden Budapesten tanuló és dolgozó állampolgár leadhatja szavazatait. A legtöbb szavazatot szerző ötleteket a Fővárosi Önkormányzat megvalósítja.

Idén összesen 5 kategóriában 139 ötlet van versenyben a megvalósításért. A kategóriák költségkeretei nem azonosak, idén sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak a helyi ötletek, amikre két kategóriában is lehet szavazni. Ezek mind olyan ötletek, amiknek már a szavazólistán konkrét helyszíne van, ha pedig elég szavazatot gyűjt, akkor az itt megjelölt helyszínen valósulhat majd meg.

A Helyi kis ötletek kategória kerete 400 millió Ft, ebben maximum 50 millió Ft-ból megvalósítható ötletek szerepelnek, tehát itt minimum 8 ötlet valósulhat meg. A Helyi nagy ötletek kategóriában már 120 millió Ft-ig is terjedhet egy ötlet megvalósítási költsége, így a 250 millió Ft-os kategória keret minimum két ötlet megvalósítását teszi lehetővé.

Emellett, a szokásos három kategóriában is lehet helyszín nélküli ötletekre szavazni, ezek az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest kategóriák.

Miközben zajlik a szavazás, a közösségi költségvetésen már nyertes projektek megvalósulása sem áll meg, szeptember 20-án teljes hosszúságában átadják az Üllői úti védett kerékpársávot, szintén szeptember utolsó hetében befejeződik a Zöldebb és élhetőbb Mester utca projekt és a Közösségi funkciók a Szent István Parkba elnevezésű ötlet megvalósítása is.

A szavazáson sok ötlet versenyez még egymással, a végeredménybe pedig minden budapestinek van beleszólása. Szavazni az http://otlet.budapest.hu oldalon lehet szeptember 30-áig.

 

Forrás: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala Sajtókapcsolati Csoport

Fotó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala Sajtókapcsolati Csoport

Comments are closed.