Maradnak az ellátási díjak

Az önkormányzat nem ró több terhet a lakosságra, nem emelkedik a bölcsődei gondozási díj, és nem kell többet fizetni a szociális ellátásokat igénybe vevőknek sem.

Bölcsisek, illusztráció/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bölcsisek, illusztráció/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A március végi testületi ülésen több szociális témájú kérdésben is döntöttek a képviselők. Napirendre tűzték többek között a szociális szolgáltatásokról szóló, illetve a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosítását is.
Több, jórészt technikai jellegű módosítás mellett az intézményi térítési díjak emeléséről is határozatok születtek mind a szociális, mind a bölcsődei szolgáltatások terén. A lakosság számára jó hír, hogy a díjemelés őket nem érinti, a többletterhet az önkormányzat viseli. A rendeletmódosítás értelmében sem a szociális szolgáltatások igénybevétele esetén fizetendő személyi térítési díjak, sem a bölcsődében fizetendő úgynevezett gondozási díj összege nem emelkedik. A rendeletmódosítás a bölcsődei étkezésért fizetendő díjakat most nem érintette, hiszen az január 1-jétől emelkedett 10 forinttal, napi 443 forintra.

KERETES
Az ország első bölcsődéje
Az ország első bölcsődéje 1852. április 21-én nyílt meg Pesten. Ennek emlékére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2010-ben hivatalosan is a bölcsődék napjává nyilvánította április 21-ét. Ezen a napon köszöntjük, ünnepeljük a bölcsődei dolgozókat. Az idéntől április 21-ét, vagy ha az pihenőnapra vagy munkaszüneti napra esik az azt követő legközelebbi munkanapot, a bölcsődékben nevelés-gondozás nélküli munkanappá nyilvánították.
Ennek megfelelően április 22-én a kerületi bölcsődék is zárva tartottak, a gondozók pedig szakmai napon vettek részt. Az önkormányzat sem feledkezett meg a bölcsődei dolgozókról. A városházán április 25-én köszöntik őket, ekkor adják át a hűségjutalmakat, az év dolgozója kitüntetést és búcsúztatják a nyugdíjba vonuló dolgozókat. Az ünnepelteket sztárvendég is szórakoztatja majd.

Comments are closed.