Malacmutató – Tengernyi történet

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Várfalvy Emőke Tengernyi történet című kötete csak első pillantásra mesekönyv, igazából minden titkot feltár a tengerimalacokkal kapcsolatban, egy igazi használati útmutató ezekhez a kisállatokhoz!

A mese főszereplői malacok, akikről rengeteg és mindenek­ előtt hiteles információt tudhatunk meg. A történet szerint egy Kocka nevű fiatalember újévi fogadalma, hogy nem lesz többé egyedül, és lakótársul egy tengerimalacot választ, akit Zsoca Pocának nevez el. Kapcsolatuk rögösen indul, mivel Kockának fogalma sincs arról, hogyan is kellene tengerimalacot tartani, de véletlenül megismerkedik Terkával, aki gyakorlott gazdaként megosztja tudását a fiúval.

Beszél például arról, hogy terrárium helyett ketrecben kell tartani a malacokat, milyen ennivalókat szabad adni és miket nem (salátát soha!), mi a teendő, ha betegség jeleit mutatják, és mit jelent, ha egy tengerimalac popcornozik. Ahogy Kocka egyre tapasztaltabb lesz, befogad egy általuk mentett újabb malacot, Lalit, és többféle kalandba keverednek.

A mesekönyv modern nyelvezete és stílusa rögtön megérinti a gyerekeket, közel érzik magukhoz Zsocáék világát. Külön dicséretet érdemel, hogy a tengerimalac-tartással kapcsolatos fontos információkat úgy adja át, hogy nemcsak mesét olvasnak, hanem igazából egy képzésen vesznek részt.

Bódi Kati kedves rajzai nagyban hozzájárulnak a kiadvány szerethetőségéhez. A történet végén tíz rejtvény segíti a gyerekeknek a tanultak játékos megjegyzését. Kötelező olvasmány gyereknek-felnőttnek egyaránt, ha valaki tengerimalacokkal szeretné megosztani az életét, vagy ha már ott fütyülnek körülötte.

A Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület kiadványa, megrendelésével az egyesületet támogatják; ára 3500 forint, megrendelhető a www.tengerimalacok.hu weboldalon.

Comments are closed.