Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui. A IV.-XV. kerületi tűzoltóság is várja az érdeklődőket – közölték a katasztrófavédők. 

Az ország 373 pontján, így a IV.-XV. kerületi tűzoltó-parancsnokságon  (Újpest, Szent László tér 1.)  is, várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket. A 148 hivatásos tűzoltóság mellett 225 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket.

Az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerkőcöket a laktanyák, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével. A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig. 

Comments are closed.