Lila iskola, lila győzelem

Rangos focitornával népszerűsítették a huszadik labdarúgó világbajnokságot a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában. Az eseményre olyan sztárokat hívtak meg mint az Újpest öregfiúk csapatait és a színészválogatottat. A rendezvény kezdeményezője a Fradi-szurkoló hírében álló iskolatitkár, Siroki Krisztián volt, és pályára is lépett a szülők és tanárok vegyes csapatában. A negyedik ellenfél a ballagó 12. évfolyamos diákok válogatottja volt. Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója elmondta, a Színészválogatott évente 35-40 hasonló fellépésen vesz részt. Az Újpest – nemrég bajnokságot nyert – öregfiúk csapata szintén örömmel mondott igent a felkérésre.

Focitorna/Fotó: XV Média, Vargosz

Focitorna/Fotó: XV Média, Vargosz

Nekik köszönhetően olyan sztárok léptek pályára a lila iskola műfüves pályáján, mint Straub Dezső, a Vidám Színpad tagja, Lippai László, a József Attila Színház művésze, Laklót Aladár, a Madách Színház színművésze vagy a korábban a válogatottban is szerephez jutott Szlezák Zoltán, Erős Károly, Farkas Balázs.

A László Gyula iskola szülői csapatában is találtunk egykori újpesti legendát, az újpalotai Egressy Gábor profi focistaként 76 mérkőzésen 21 gólt lőtt a lila-fehér színekben. A torna fővédnöke a XV. kerületi kapuslegenda, dr. Géczi István volt, aki a pályán kívül Pölöskey Gáborral együtt képviselte a zöld-fehér színeket. Jelenlétük ellenére a lila szín dominált, a lila iskolában ugyanis az újpesti csapat diadalmaskodott, megelőzve a diákok, a szülők (és tanárok), valamint a színészek csapatát.

Comments are closed.