Leomlott egy tetőszerkezet a belvárosban, többen megsérültek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában a Jókai utcában.

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a VI. kerületi, az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – tette hozzá a referens. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a társhatóságok közreműködésével a területet lezárták.

A 24.hu beszámolója szerint négyen megsérültek, egyikük súlyos állapotban van. Fej- és gerincsérülésekkel vitték kórházba.

Soproni Tamás a kerület polgármestere közösségi oldalán azt írta: az átalakítás alatt álló tetőtérben néhány hete tűz volt.

A polgármester jelezte: egyeztetett a társasház közös képviselőjével és minden segítséget megadnak a házban élőknek, amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak nekik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek azt mondta, az épület lakott volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.

Comments are closed.