Legendás pedagógusra emlékeztek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Véget ért a második kispályás focitorna, amelyen 13 iskola csapatai vettek részt. A tornával Pusztai Andrásra, az egy évvel ezelőtt elhunyt legendás testnevelőtanárra emléketek. Halála nemcsak a lila iskola közösségét, hanem az egész kerületet megrázta.

„Andrást régóta ismertem, 1989 és 92 között a tanítványa voltam, majd az általa vezetett bernecebaráti táborban ifiveztő, 1996-ban pedig már én is a László Gyulában dolgoztam, így kollégák is lettünk, 2006-tól pedig az általa vezetett testnevelő-munkaközösségnek is tagja lettem” – mondta Rezsnyák Csaba testnevelő, a Kavicsos DSE elnöke, illetve a László Gyula és a kerületi testnevelő munkaközösség vezetője.

Amikor tavaly felmerült az ötlet, hogy szükség lenne már egy kerületi kispályás focitornára, Csaba volt az, aki felvetette, legyen ez a torna Pusztai Andrásról elnevezve. Az első tornát 2021 őszén rendezték meg, amikor az egészségügyi helyzet már lehetővé tette szabadtéri sportesemények rendezését. Idén pedig április 21-27 között rendezték meg a Budai II László stadion műfüves pályáján a második kispályás emléktornát. A rendezők pedig ismét a Polgármesteri Hivatal sportreferensei voltak.  Az őszi tornán körülbelül 200 diák vett részt, most tavasszal pedig a 350-et is meghaladta a résztvevők létszáma. A tornán öt korcsoportban 13 iskola 37 csapata vett részt. Az alsó két korcsoportban a Hartyán győzött, a 7-8. évfolyamon a László Gyula, míg a két középiskolás évfolyam elsőségén a Kovács Pál és a Dózsa csapatai osztoztak.

„Nagyon fontos esemény volt ez a torna, mert nemcsak jó sportolási lehetőséget biztosított a diákoknak, hanem pont azzal a játékkal, a focival emlékezett a legendás kerületi testnevelőre, amely számára is a legfontosabb volt” – mondta Tóth Imre alpolgármester, aki a 3. korcsoportos tornán adta át az érmeket.

Comments are closed.