Latinovits nyomában

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Júniusban rendezték az országos Latinovits Zoltán Vers- és Prózamondó Találkozót a híres színész 42 évvel ezelőtti halálának helyszínén, Balatonszemesen, a róla elnevezett művelődési házban. A rangos eseményen az ország különböző pontjairól mintegy ötven ifjú, illetve felnőtt előadó nevezett, akik két kategóriában (ifi és felnőtt) mérték össze a tudásukat.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az eseményen immár harmadik alkalommal vett részt Eszenszky Gergely, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium – jelenleg 11. évfolyamos – diákja, aki a tavalyi ezüstérmét követően idén megnyerte az ifjúsági kategóriát.

– Jó évem volt az idei, mert több vers- és prózamondó versenyen is részt vettem, és valamennyin győzni tudtam – mondta a rákospalotai iskola drámatagozatos diákja.

Eszenszky Gergely idén első lett a Rákospalotai Ipartestület által szervezett versenyen, a budapesti Babits Mihály Szavalóversenyen, valamint a veszprémi Országos Vers- és Prózamondó Versenyen is. További részletek az Életképek 12. számában olvashatók.

Comments are closed.