Lamperth Mónika a kerület jegyzője

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Lamperth Mónika volt MSZP-s országgyűlési képviselő, egykori miniszter lett a kerületünk jegyzője – írta az index.hu szerda este. Az új jegyző ünnepélyes beiktatását ma reggel tartották.

Az eskütételen Hajdú László polgármester elmondta: Dr. Lamperth Mónika minden szükséges feltételnek megfelel és több jelentkező közül, pályázaton nyerte el a posztot. – Mikor meghoztam azt a döntést, hogy a politikából kiszállok, természetes volt számomra, hogy a szakmámhoz kanyarodok vissza. Közigazgatási szakjogász vagyok, egész életemben ezt műveltem, 1981-től kezdve előbb megyei tanácsnál, majd megyei önkormányzatnál, később a központi közigazgatásban, már politikusként, miniszterként. Immár ötödik szemesztere tanítom a helyi önkormányzatok című tantárgyat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, így az elméleti tudását most a gyakorlatban is kamatoztathatom – tájékoztatta a kerületi médiát a jegyző.

Az eskütétel után az új jegyző máris munkába állt, és szétosztotta a halaszthatatlan ügyeket az apparátusnak.

– Nagyon sűrű időszak volt a kerüli önkormányzat életében az utóbbi néhány hét, jegyző nélkül próbálták a kollégák tisztességgel elvégezni a rájuk nehezedő feladatokat. Az első szakmai megbeszélésen meghozom azok az vezetői intézkedéseket, mellyel újra beindul a közigazgatási munka a városrészben – mondta dr. Lamperth Mónika.

Lamperth Mónika/Fotó: XV Média, Vargosz

Lamperth Mónika/Fotó: XV Média, Vargosz

Lamperth Mónika a hírportálnak úgy fogalmazott: „visszatérek a szakmámhoz, hiszen alapvetően közigazgatási jogász vagyok”.
Mint a portál felidézte: a kerületben októberi önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció (DK) többi baloldali párt által is támogatott jelöltje, Hajdu László nyert. Lamperth Mónika a portálnak azt mondta: még az MSZP-s időkből származik a jó kapcsolatuk Hajduval, ezért is döntött úgy, hogy megpályázza a jegyzői posztot.
Az Index cikke szerint Lamperth Mónika még mindig MSZP-tag, de azt mondta, a politikából már egy ideje kivonult, az idén sem parlamenti, sem önkormányzati posztért nem indult.

 

Comments are closed.