Lakossági tájékoztató az önkormányzati bérlakások kedvezményes megvásárlásáról

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzat Képviselő-testülete lehetővé tette az önkormányzati tulajdonú lakások bérlői részére a bérlakások kedvezménnyel történő megvásárlását.

Erről tartottak lakossági tájékoztatót szeptember 5-én a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban. Az eseményen részt vett Cserdiné Németh Angéla polgármester, valamint az érdekelt pénzintézetek képviselői is.

Számítottunk rá, hogy sokan eljönnek, hiszen azért tartottunk lakossági tájékoztatót, hogy igyekezzünk minden kételyt eloszlatni. Tartottunk már egy lakossági fórumot, amikor a lakbér -és lakásrendeletet fogadtuk el, azon is nagyon sokan voltak, ez ugye az önkormányzati lakások elidegenítésről szól, és sok telefont kapunk. Remélem, hogy ma sokan választ kaptak a kérdéseikre – összegzett Cserdiné Németh Angéla.

A polgármester azt is elmondta, hogy hosszú évek óta ez az első, ilyen mértékű elidegenítési program.

Legutóbb 1992-ben volt ilyen, hogy az önkormányzati bérlakásokat felajánlották a benne lakóknak megvételre, meglátjuk, most mekkora lesz az érdeklődés.

A 2009. január 31-e előtt keletkezett, folyamatosan fennálló bérleti jogviszony esetén az önkormányzati bérlakások egyösszegű megvásárlásával 25-45%-os kedvezmény is igénybe vehető.

Fontos kiemelnem, hogy azok, akik nem akarják megvásárolni az önkormányzati bérlakást, a jövőben is lakhatnak a bérleményben, ám az elmúlt évek során sok kérés érkezett felénk a bérlőktől, hogy szeretnék megvásárolni az önkormányzati bérlakást, így most nekik adunk erre lehetőséget. Azoknak, akik 2009 óta folyamatos jogviszonnyal élnek egy bérleményben, felajánlottunk egy lehetőséget, és most kedvezményesen vásárolhatják meg az ingatlant – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester.

 

 

Fotó: Csokonai15

Comments are closed.