Kürtös hubays siker

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett XII. Országos Kürtversenyen a két legjobb eredményt elérő intézmény egyike a Hubay Jenő Alapfokú Művészeti Iskola lett. Egy első, egy második, egy harmadik díjat, egy különdíjat, egy tanári különdíjat és egy korrepetitori díjat hoztak el a kürt tanszak növendékei, valamint tanáraik Kisújszállásról.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Az országos kürtversenyt 3 évente rendezik meg immár 33 éve Kisújszálláson, és ez a kürtösök egyetlen hivatalos szakmai megmérettetése. Olyannyira, hogy a dobogós helyezésekért pluszpontok járnak, amelyek beszámítanak a későbbi felvételibe – tudtuk meg Adamik Tamás kürttanártól.
A Hubay kürt tanszakának növendékei közül öten jelentkeztek még tavaly májusban a versenyre, a budapesti területi válogatón azonban egyikük – betegség miatt – nem tudott részt venni. A többiek mindannyian továbbjutottak a döntőbe, amelyen az ország 37 zeneiskolájából hatvanöt versenyző mérte össze tudását.
Bocsák Péter az 1. korcsoportban második díjat kapott, Koroknai Noémi a 2. korcsoportban első díjat. Noémi már 3 évvel ezelőtt is indult a versenyen, akkor második lett. Nagy Levente szintén a 2. korcsoportban versenyzett, ő különdíjat érdemelt. A 17 éves Somodi Gergely 3. lett, valamint kapott 20 pluszpontot a felvételijéhez.
Tanáruk, Adamik Tamás tanári különdíjban, zongorakísérőjük, Hornok István pedig korrepetitori díjban részesült.
– A gyerekek eredményei azért is kimagaslóak, mert ezen a versenyen továbbjutni is nagyon nehéz, nemhogy helyezést elérni – mondta Adamik Tamás, aki 20 éve tanít a Hubayban, abban az iskolában, ahová a ’70-es években ő is járt, és ahol az akkori tanárok közül ma többen kollégái.

Comments are closed.