Kultúrházak éjjel-nappal

Február 28-a és március 2-a között tartják a „Kultúrházak éjjel-nappal” című országos rendezvénysorozatot, amely a kultúrházak közösségépítő erejére kívánja ráirányítani a figyelmet. A 2014. évi programsorozat fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

forrás: www.programturizmus.hu

forrás: www.programturizmus.hu

Az akcióhoz szabadon csatlakozhat az ország bármelyik kultúrháza, és a rendezvényhez három pályázat is kapcsolódik. Az egyik „Az én sztorin”, amelyet a közművelődésben dolgozóknak hirdettek. A másik a „Közművelődési szakmai innovációs pályázat” , amelyet új, közművelődéshez kapcsolódó programok fejlesztésére írtak ki, a harmadik pedig „Az én kultúrházam”, amelyre a közművelődési intézményeket látogatók nevezhetnek. Ez utóbbira értelemszerűen a kerület lakói is beadhatják pályázatukat.

A Csokonai Művelődési Központ két programmal kapcsolódik a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz – tudtuk meg Polyák Edittől. Március 1-jén 11 órakor kezdődik az 5-10 éves gyermekek számára meghirdetett Zene-Tér-Kép, a MÁV Szimfonikus Zenekar hangszerbemutató sorozata. Szintén 1-jén, délután 4 órakor pedig Aprók tánca címmel a Mező együttes tart magyar tánc- és játszóházat.

Sz.

Comments are closed.