Kultúra és sport egy helyen

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Csokonai Kulturális és Sportközpont elnevezést még szokni kell. Ez lesz a neve ugyanis április 1-jétől annak a szervezetnek, amely a Csokonai Művelődési Központ és az Ifjúsági és Sportközpont közötti gazdasági fúzió után létrejött. Az ügy hátteréről az érintett közintézmények vezetőit, Tóth Lajost (képünkön balra) és Ábri Lászlót  (képünkön jobbra) kérdeztük.

Fotó: XV Média/Vargosz

Fotó: XV Média/Vargosz

– Ezt még nekünk is szoknunk kell – mondta Tóth Lajos, a Csokonai igazgatója. – A fúziót az államháztartási törvény azon módosítása indokolta, mely szerint április 1-jétől minden száz főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató közintézménynek megszűnik a gazdálkodási önállósága.
Márpedig a Csokonaiban és tagintézményeiben mindössze ötvenegyen dolgoznak, amely azt jelentette volna, hogy a többi kerületi közintézményhez hasonlóan április 1-jétől a Gazdasági Működtetési Központ égisze alá kerülnek. Oda, ahova több mint egy éve az Ifjúsági és Sportközpont is tartozott.
A kultúra és a sport elfér egymás mellett – mondta Ábri László, a sportközpont korábbi vezetője, a fúzió egyik kezdeményezője. – Két megszállott csapat fog egymással és egymás mellett dolgozni, amely segítséget jelenthet a kollektívák számára.
A Csokonai Kulturális és Sportközpont létszáma több mint száz fő lesz. Az ügyvezetői posztra Tóth Lajos pályázik, míg Ábri László az igazgatóhelyettesi teendőket látja majd el.
A gyakorlatban semmi sem változik, mindenki azzal fog foglalkozni, amihez a legjobban ért, csak a működés válik gördülékenyebbé – mondta Tóth Lajos, aki hozzátette, hogy a fúzió legitimitását leginkább az bizonyítja, hogy azt párthovatartozás nélkül majdnem minden képviselő megszavazta.

Comments are closed.