Közös szurkolás a magyar csapatnak

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Júniusban ismét szurkolói terasz nyílik a Budai II László Stadionban, a három évvel ezelőtti labdarúgó Európa-bajnoksághoz hasonlóan. A XV. Kerület Önkormányzata a Csokonai Nonprofit Kft.-vel, a Gazdasági Működtetési Központtal és a REAC Sportiskolával közösen június 15-től LED-falas óriás kivetítővel várja a magyar válogatott sikeres Európa-bajnoki szerepléséért szurkolókat.

A magyar labdarúgó-válogatott több mint ötven év után kvalifikálta magát egyenes ágon az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese veretlenül jutott ki a németországi kontinensviadalra, ahol a házigazda mellett a svájci és a skót válogatottal kell majd megküzdenie azért, hogy tovább jusson az egyenes kieséses szakaszba. Válogatottunk pótselejtezőn kijutva már ott volt a legutóbbi két tornán is, Franciaországban tovább is jutott a csoportjából. A 2021-es (részben hazai rendezésű) Eb-n a németek, franciák és portugálok alkotta halálcsoportból csak hajszálon múlt a tovább jutás.

Most, hogy pótselejtező nélkül és veretlenül sikerült a kvalifikáció, még a korábbiaknál is nagyobb várakozás előzi meg a nyári Európa-bajnokságot. A magyar válogatott mérkőzéseit várhatóan óriási érdeklődés övezi majd. Azért, hogy a szurkolás ne csak a helyszínen, hanem itthon is közösségi élmény legyen, nyílik majd a szurkolói terasz, ahol lehetőség lesz a közös szurkolásra.

Ahogy azt a szervezőktől megtudtuk, a hangsúly a magyar csapat szereplésén lesz, tapasztalatból tudni ugyanis, hogy ez hozza leginkább lázba az embereket. A magyar válogatott a csoportmérkőzéseit a következő időpontokban játssza: június 15-én 15.00-kor Svájc ellen lépnek pályára Szoboszlai Dominikék; június 19-én 18.00-kor Németország lesz a mieink ellenfele; június 23-án 21.00-kor a skótok ellen mérkőzünk majd. Ezeket a mérkőzéseket biztos, hogy látni fogják a kerületi futballrajongók a szurkolói teraszon, és ígéret van rá, ha tovább jut a magyar csapat, akkor az egyenes kieséses szakaszt is közvetíteni fogják. Az is biztos, hogy a szervezők megint sok érdekességgel készülnek, mellyel szeretnék fokozni a szurkolók hangulatát. Így a mérkőzések idején lesz büfé, lesznek játékok (teqball, büntetőrúgások, dekázóverseny, e-sportlehetőségek), lesz majd kvíz is értékes nyereményekkel, illetve színpadi beszélgetések neves labdarúgókkal.

A szervezők több meglepetéssel is szolgálnak majd, információink szerint az első sörhöz és üdítőhöz féláron lehet majd hozzájutni, illetve egyéb ajándékok is várnak még a szurkolókra.

Különleges futballélményt ígér majd a magyar és a skót válogatott találkozója, mely azon a napon lesz, mikor a REAC Sportiskola égisze alatt működő Grosics Alapítvány a hagyományos Grosics-tornáját tartja. Ezen az öregfiúk és olyan alkalmi csapatok vesznek részt, akik partneri kapcsolatban állnak az alapítvánnyal. Mivel Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, a REAC elődjének számító Budapesti Volán SC elnöke pontosan tíz éve hunyt el, a szervezők szeretnék az idei tornát az eddigieknél is rangosabbá tenni. Ennek érdekében minden olyan klub öregfiúk csapatát meghívták, mellyel Grosics Gyulának kapcsolata volt. A nézők tehát élőben láthatják majd a Fradi, a Honvéd, a Tatabánya, a REAC és az MLSZ egykori legendáit június 23-án a Budai II László stadionban, ahol a program zárásaként a magyar csapat utolsó csoportmérkőzését is megtekinthetik.

A szurkolói terasz legfőbb célja, hogy közösen szurkoljuk ki a magyar csapat tovább jutását!

Comments are closed.