Közlekedési változások Palotán

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Január 22-től, szombattól nem közlekedik a 224-es buszjárat. A járat helyett az új 125B busszal lehet eljutni a fóti Auchanhoz, az Észak-Pesti Kórház pedig hétköznapokon az új 231B járattal érhető el.

A BKK megvizsgálta a lehetőségeket, hogyan tartható fenn Újpalota és Rákospalota közösségi közlekedési kiszolgálása a 224-es buszjárat közlekedésének felfüggesztése után. Az utazók észrevételei és javaslatai alapján az alábbi változások lépnek életbe január 22-től, szombattól – közölte a közlekedési társaság.

125B jelzéssel új buszjárat közlekedik

A fóti Auchan áruház elérését a Bosnyák tértől a Hulladékhasznosító Mű megállóhelyig a 125-ös buszjárat vonalán, majd a Felsőkert utcán keresztül közlekedő 125B járat biztosítja mindennap 10 és 15 óra között 60 percenként, ezen kívül kora reggel és késő este további néhány indulással.

Újpalota és a fóti áruházi terület között a 96-os, a 196-os, a 196A, a 296-os, valamint a 296A járatokról a Hubay Jenő téren az új 125B járatra átszállva lehet utazni. Az AsiaCenter és a Pólus Center az üzleti partnerek döntése miatt a Nyírpalota úti, illetve a Sárfű utcai megállóktól gyalog közelíthetők meg.

231B jelzéssel új buszjárat közlekedik

Az Észak-Pesti Kórház megállót a szakrendelő nyitva tartásához igazodó üzemidőben közlekedő 231B autóbusz szolgálja ki. Az új járat az Örs vezér tere végállomás felé a Bánkút utcától a Vasutastelep utca–Széchenyi út–Őrjárat utca útvonalon éri el a Szent Korona útját, ezért nem érinti a Kolozsvár utca megállót. Helyette a 973-as busz Vasutastelep utca megállójában és a 224-es busz Észak-Pesti Kórház megállójában áll meg, egyebekben a 231-es busz útvonalán halad. A 231B járat hétköznapokon körülbelül 8:30 és 19 óra között közlekedik a 231-es járattal megegyező követési idővel.

A BKK szerint a járat elindításával biztosítható, hogy az Örs vezér tere felé a reggeli csúcsidőben nem lesz hosszabb a menetidő a szakrendelőhöz való betérés miatt. Az Örs vezér tere felé a 231B járat üzemidejében nem közlekedik a 231-es busz, így a Kolozsvár utca megállóban hétköznap csak a reggeli és az esti időszakban, valamint hétvégén lehet felszállni a 231-es járatra. Rákospalota felé minden időszakban a 231-es járat közlekedik változatlan útvonalon.

Társadalmi egyeztetés előzte meg az új járatok indulását

A január 22-ig közlekedő 224-es buszjárat a XV. kerületi önkormányzat és több áruház jelentős anyagi hozzájárulásával, szerződés alapján jár. A BKK tavaly novemberben társadalmi egyeztetést kezdeményezett az Észak-Pesti Kórház és a fóti áruházi terület kiszolgálásának átalakításáról, miután kiderült, hogy az együttműködő partnerek a járat közlekedésének felfüggesztését kezdeményezték. 

Comments are closed.