Kozák téri Nap

Lassan két évtizedes hagyománya van a Kozák téri Nap rendezvénynek, amelyet idén május 31-én tartanak a Kozák téri Közösségi Házban és a szomszédos Kozák téri játszótéren. Május utolsó szombatján reggel 10-től est 9-ig várják a baráti társaságokat, családokat, időseket és fiatalokat.

Kozák téri Nap, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Kozák téri Nap, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

A Kozák téri Nap szervezésében és lebonyolításában a közösségi házban működő összes csoport részt vesz – tudtuk meg Bezerédi Erikától, a közösségi ház vezetőjétől. Az egész napos programsorozat főzőversennyel indul, a vállalkozó kedvű csapatok bográcsételt készítenek majd.

Az egészen pici gyermekeknek a házban működő csoportok foglalkozásokat tartanak, Mocorgó zenés tornát, Dúdoló zenés foglalkozást, valamint játékos versenyfeladatokat szervezünk, amelynek győztesei apró ajándékkal gazdagodhatnak – teszi hozzá a ház vezetője.

Egész nap folyamán lesznek kézműves foglalkozások, lufihajtogatás, arcfestés, valamint csillámtetoválás. A Kozák téri játszóteret cirkuszi játszótérré varázsolják, ahol a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a különféle cirkuszi mutatványokat és eszközöket.

A belső színpadon, a közösségi ház előtti területen a saját tánccsoportok mellett meghívott előadók is fellépnek. A gyermekeknek a Magyar Népmese Színháza, valamint az egyszemélyes Csöpp Színház tart előadást. Szintén a fiatalabb korosztálynak szól majd délután fél 5-től a Marcipán trió koncertje a játszótéren.

Este a felnőtteket sláger-összeállítással várják, majd a tombola után a fiatalokból álló Aznap zenekar ad koncertet. A programsorozat karaokeval zárul – sorolta a gazdag kínálatot Bezerédi Erika.

Comments are closed.