Köszöntés harmonikaszóval

Az ország első bölcsődéje 1852. április 21-én nyílt meg Pesten. Ennek emlékére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2010-ben hivatalosan is a bölcsődék napjává nyilvánította április 21-ét.

Bölcsődei dolgozók kitüntetése/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bölcsődei dolgozók kitüntetése/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kisdedekkel dolgozók munkájára igen nagy szükség van, hiszen napjainkban egyre több igény van a bölcsődei férőhelyek iránt. A bölcsődei gondozók alázatos munkájának elismeréseként idén először, a bölcsődék napja alkalmából kitüntetéssel jutalmazták a dolgozókat kerületünkben. A polgármesteri hivatal megtelt jókedvvel és vidámsággal április 25-én.
S hogy mire képes egy bölcsődei dolgozó? Ezt az ünnepség hűen tükrözte. A fáradságos munkájuk mellett a hölgyeknek arra is volt idejük, hogy szemet gyönyörködtető koreográfiát betanulva előadják táncműsorukat. A táncműsoron kívül a hivatalban dolgozó Magas Zsuzsi (bal oldali képünkön) gyönyörű hangjával kápráztatta el a közönséget. A legnagyobb meglepetés Szabó Ádám (jobbra középen) volt, akit a tehetségkutató versenyekből már jól ismerhet mindenki. Az ifjú előadóművész virtuóz tangóharmonika-játékával igencsak pezsgő hangulatot teremtett, dalai táncra perdítették a gondozónőket.
László Tamás polgármester a bölcsődei dolgozók munkáját Szabó Ádám előadásához hasonlította. Elmondta, hasonló virtuóz módon végzik a részt vevő hölgyek is feladataikat, amiért köszönettel tartozunk nekik, hiszen egy olyan területen állnak helyt nap mint nap, amiért igencsak hálásak lehetünk. A polgármester személyes érzéseit is megosztotta az ünnepeltekkel, ezenkívül a bölcsődei fejlesztéseket is kiemelte.
Ezen a napon adták át a 25, 30 és 40 éves jubileumi jutalmakat, és a nyugdíjba vonuló kollégákról sem feledkeztek meg. Kocsis Lászlónénak, az Egyesített Bölcsődék igazgatójának ünnepi köszöntője után az Év dolgozója kitüntetést hét tagintézmény dolgozója kapta meg.

A kitüntetettek
Tóth Istvánné
Komlós Zoltánné
Szilágyi Lászlónné
Polcz Istvánné
Skorán Tímea
Hirdi Péterné
Snóbli Zoltánné
Mozsolits Sándorné

Comments are closed.