Kizöldült a műfű a Budaiban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Műfüves labdarúgópályát avattak november 7-én a Budai II László stadionban. Az új pálya annak a régi, elavult és már balesetveszélyes műfüves pályának a helyén létesült, amely 2004-ben elsőként épült a XV. kerületben.

„Idén februárban döntött a testület, hogy támogatja a REAC Sportiskolának a TAO-n keresztül történő pályafelújítási tervét”

– mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester rövid köszöntőjében. „A megállapodás értelmében a Magyar Labdarúgó Szövetség 50 millió forinttal támogatta a sportpálya felújítását, míg a tereprendezés költségeit, nagyjából 13 millió forintot az önkormányzat biztosította.”

A 2004-ben épült műfüves pálya 70×35 méteres volt, amely az akkori szabványoknak még megfelelt, de a mostaniaknak már nem. Így hivatalos mérkőzést nem is játszhattak rajta. A mostani felújítás során egy 60×40 méteres (háromnegyedes) pályát alakítottak ki (ezen a méreten játszanak az U12-U13-as korosztály, illetve a veterán csapatok is), amely a kivitelező szerint olyan minőségű lett, mint a német Borussia Dortmund edzőpályája.

„Ez a minőség arra is garanciát jelenthet, hogy nálunk is a Dortmundhoz hasonló minőségű játékosok nevelkedjenek majd”

– mondta Tóth Imre alpolgármester.

Sági Ferenc, a REAC Sportiskola SE elnöke elmondta, a pályát nemcsak ők, hanem a kerület más egyesületei, illetve a helyi iskolák is használni tudják. Így szinte garantált lesz a százszázalékos kihasználtsága. Ezt gyakorlatilag azonnal igazolni is tudta, hisz a pályaavatót követően rögtön egy, a legendás újpalotai testnevelőtanárról, Pusztai Andrásról elnevezett kispályás labdarúgótornát rendeztek az új létesítményben, ahol három napon keresztül pattogott a labda, és amelyen a kerület iskoláit a harmadik-negyedikes korosztálytól kezdve egészen a középiskolásig nagyjából 35-36 csapat képviselte.

Üröm az örömben, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt az önkormányzat nemrégiben többek között a műfüves sportpályák használatát is szabályozta. Ennek értelmében novembertől egészen március 31-ig minden ilyen sportlétesítmény csak nappali fényben lesz használható.

KÉPEK: Subits-Tóth Gergő

Comments are closed.