Kizöldül a középsziget

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Zöld szigetet alakítanak ki Pestújhelyen az egyik kereszteződésnél. A munkákkal várhatóan még az iskolakezdés előtt végeznek.

Régóta problémát jelentett Pestújhelyen, a Thököly utca – Apolló utca sarkán található forgalomterelő középsziget, amely közlekedésszabályozó funkciója mellett kiváló terepet biztosított az illegális szemetelőknek.

„Már a választási programomban ígértem, hogy a sziget problémáját meg kell oldani, erre most végre sor kerül” – mondta Gyurkó Dániel, a 8. számú egyéni választási körzet képviselője.

Július 13-án ugyanis megkezdődött az eddigi középsziget bontása annak érdekében, hogy az elkövetkezendő hetekben – remélhetőleg augusztus vége előtt – egy új, modern, a gyalogosközlekedést is segítő zöld szigettel bővüljön Pestújhely.

„A szigetet körbe vevő útszegély és a rajta átvezető járda megújul, a sziget korábbi aszfaltburkolatát már el is bontották, ezt követi majd a ráhajtást megakadályozó elemek elhelyezése, illetve a növénytelepítés, mellyel egy rendezett esztétikus és „élő” középszigetet alakítunk ki” – tette hozzá a körzet képviselője

Tóth Imre alpolgármester elmondta, az önkormányzati beruházás bruttó 15,5 millió forintból valósul meg. Pestújhelyen a következő lépés pedig a Szűcs István utca felújítása lesz.

Comments are closed.