Kiváló sportolókat jutalmaztak

A XV. kerületi önkormányzat 2005 óta jutalmazza a legkiválóbb fiatal sportolókat. A szempont minden alkalommal a sportteljesítmény, s ekkor a hazai a nemzetközi és a korosztályos világversenyek eredményeit is figyelembe veszik.

Díjátadó/Fotó: XV. kerületi önkormálnyzat

Díjátadó/Fotó: XV. kerületi önkormálnyzat

A tavalyi esztendő értékelését január 26-án tarották, amikor is a Polgármesteri Hivatal Dísztermében Németh Angéla és Dr. Pintér Gábor alpolgármesterek köszöntötték a 2014-es esztendő legjobb fiatal sportolóit.

A kerület sporthagyományaiból adódóan a prímet tavaly is a karatésok vitték, a harmincöt jutalmazott fiatal közül ugyanis huszonegyen a karatét képviselték. Két kerületi utánpótlás-nevelő műhely, a Dynamic Karate SE és a Nihon Újpalotai SE volt a legtermékenyebb, a két klubból tizenkilencen voltak a díjazottak között. Rajtuk kívül még jégkorongozót, atlétát, teniszezőt, kajakost, judóst, vívót, íjászt, úszót, ökölvívót és taekwandoost is jutalmaztak.

A 2014-es esztendő legjobb eredményét Solti László produkálta, aki a tavalyi kajak-kenu Maraton-világbajnokságon harmadik lett. Idén első ízben a díjazottak már nemcsak emlékplakettet, hanem sportszervásárlási utalványt is kaptak.

Comments are closed.