Kiváló sportolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A XV. kerületi önkormányzat már nyolcadik éve részesíti elismerésben azokat a fiatalokat, akik az adott esztendőben kiváló sporteredményeikkel öregbítették a kerület hírnevét. Az idei díjátadó ünnepség helyszíne december 3-án a Polgármesteri Hivatal Díszterme volt. A XV. kerület Kiváló Sportolója elismerést ebben az esztendőben hetvenhárom fiatal vehette át, amely a díj történetében is rekordnak számít.

– A kerületi sport ünnepe a mai nap – mondta Bitvai Nándor alpolgármester –, és egyben annak bizonyítéka is, hogy az önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogatja a sportot a kerületben.

Az elismerést azok a 10 és 24 év közötti fiatalok kaphatták, akik vagy a kerületben élnek, vagy kerületi egyesületben sportolnak és az országos, valamint a nemzetközi versenyeken kiemelkedően szerepeltek idén. Az eredményeket figyelembe véve december 3-án három kategóriában adták át az elismeréseket.

A díjazottak között kiváló eredményeket elért sportolók a következők voltak: Réti Ramóna és Dudás Krisztián, a Kavicsos DSE dartsosai Európa-bajnoki 1. és 4. helyezést értek el; Incze Denissza és Kóczián Kármen, a Showtánc Fitness és Táncstúdió versenyzői a Modern Táncsportok Világbajnokságán szereztek több érmet; Hárspataki Gábor, a Dynamic Karate SE versenyzője a junior világbajnokságon lett harmadik; Szécsényi Vivien és Paluska Roland, a Nihon Újpalota SE versenyzői a Klubok Világbajnokságán voltak aranyérmesek és Schäffer Csaba, a Black and Gold Angels kick-bokszosa a junior Európa-bajnokságon 3. helyezett lett.

Comments are closed.