Átlagos olvasási idő: 2 perc

Bemutatták a Mindenki a Tizenötödikért képviselőjelöltjeit

Felhatalmazást kérnek a folytatásra, annak a szövetségnek a megerősítésére, amelyet 2019-ben kötöttek a XV. kerületiekkel – hangsúlyozta Cserdiné Németh Angéla polgármester, amikor bemutatta a Mindenki a Tizenötödikért egyéni körzetekben induló önkormányzati képviselőjelöltjeit.

„Elképzelhető, hogy mást gondolunk a világról, mást gondolunk alkalmasnak főpolgármesternek, mást szeretnénk delegálni hazánk képviseletére az Európai Unióba, de egy dologban egyetértünk: a XV. kerületben nincs helye a széthúzásnak, csak közösen tudjuk képviselni a kerület lakosságát” – fogalmazott Cserdiné Németh Angéla. A polgármester mögött ott álltak a Mindenki a Tizenötödikért jelöltjei, akik június 9-én az egyéni körzetekben indulnak a mandátumért. Megszületett ugyanis a megállapodás, a jelenleg is széles körű szövetség pártjai ismét közösen kérnek felhatalmazást a folytatásra.

Miután át kellett rajzolni a körzeteket, a következő önkormányzati ciklusban a XV. kerületben a jelenlegi 14 helyett csak 12 egyéni képviselő ülhet majd a testületben. Így ma ez a 12 jelölt sorakozott fel a polgármester mögött. Amikor Cserdiné Németh Angéla bemutatta az önkormányzati választáson induló csapatát, elmondta: „2019-ben egy erős és egységes szövetséggel arra kértünk felhatalmazást, hogy a rombolással az építkezést állíthassuk szembe”. Akkor „sokszínű, de nagyon erős, egységes együttműködéssel arra szövetkeztünk a Tizenötödik kerületiekkel, hogy egy új pályára állíthassuk a kerületünket”.

Kihívásokkal teli években sikeresen dolgoztak, de csak azért, mert a helyben élőkkel mindig együttműködtek – vont mérleget a polgármester. Számukra a kerületiek, az itt működő vállalkozások, a helyi közösségek ügyei, gondjai a legfontosabbak. Ha nem ezeket szem előtt tartva végezték volna a munkájukat, a koronavírus-járványban, az energiaválságban, a rezsinövekedésben, a kormányzati megszorításokban alulmaradtak volna.

„Nem lehettünk volna sikeresek a Tizenötödik kerületiek nélkül. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy az elmúlt években olyan fejlődésen ment keresztül Rákospalota, Pestújhely és Újpalota, amelyre az egész közösségünk büszke lehet” – emelte ki a polgármester. Hozzátette: „ez a közösség ma már nemcsak megvédi a tagjait, hanem gondoskodik is mindenkiről. Ez az út az, amit folytatni fogunk.”

Cserdiné Németh Angéla arra figyelmeztetett, hogy az elmúlt esztendők kihívásai eltörpülnek majd a ránk váró években, ezért akarják június 9-én megerősíteni a szövetségüket a XV. kerületiekkel. Mint mondta, ebben fontos szerep jut az egyéni körzetek képviselőinek, majd egyenként bemutatta a Mindenki a Tizenötödikért jelöltjeit. Kijelentette: „ők mind azt vállalták, hogy ha a fene fenét eszik is, ki fognak állni az itt élőkért”. Mindig fontos lesz nekik a kerületiek sorsa. „Vállalták, hogy ezt az erős szövetséget a kerületiekkel minden erejükkel megvédik. „Mert csak így tehet valójában mindenki a Tizenötödikért. 2024. június 9-én tehát újra Mindenki a Tizenötödikért” – tette hozzá.

A Mindenki a Tizenötödikért frakció egyéni önkormányzati képviselőjelöltjei:

 1. választókörzet: Lukács Gergely Ádám
 2. választókörzet: Szilvágyi László
 3. választókörzet: Pálmai Attila
 4. választókörzet: Farkas Edit
 5. választókörzet: Legárd Krisztián
 6. választókörzet: Gyurkó Dániel
 7. választókörzet: Pósa András
 8. választókörzet: Tóth Veronika
 9. választókörzet: Hegymegi Anita
 10. választókörzet: Makai Ferenc
 11. választókörzet: Csernák János
 12. választókörzet: Tóth Imre

 1. június 9-én tehát újra Mindenki a Tizenötödikért!

Comments are closed.