Kiállítás megnyitó – 2014. évi beszámoló

2015. január 16-án újabb kiállítás megnyitót tarthattunk Kossuth utcai cukrászdánkban. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak nekünk arra, hogy beszámolhassunk elért eredményeinkről, tájékoztathassuk vendégeinket terveinkről.

A megnyitók alkalmával mindig megtelik cukrászdánk, de ezen kívül sokszor nekünk kell kilépnünk a cukrászda falai közül, hogy minél több emberhez eljuttathassuk finomságainkat.  Ilyen alkalmakra adott lehetőséget a XV. kerület önkormányzata által 2014-ben több ízben kiírt „Jöjjön ki Palotára!”pályázat, melyek mindegyikén sikeresen indultunk.

„Rétes ajándékba” pályázatunk célja volt, hogy a kerület kulturális életében jelentős szerepet vállaló Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes rendezvényeit támogassuk rétessel, és ajándékba adható hagyományos rákospalotai réteses tállal. Ezzel jelképezzük az együttes és a kerület vendégszeretetét. A rétest elsősorban a rendezvényeken fellépő gyerekek, felnőttek vendéglátására szántuk, de természetesen a nézőket is kínáltuk süteményekből.

A réteses tálak elkészítésében segítségünkre volt Balogh Ramóna, majolikakészítő, keramikus. Az alábbi rendezvényeken összesen 1500 db rétes és 8 db réteses tál került átadásra:

május 31. Szilas fesztivál

június 14. Táncol a kerület

szeptember 20. Szüreti Mulatság

október 11. Gyermek Szólótáncverseny

november 29. Víg esztendő zárórája

„Adventi naptár” pályázatunkban arra kértünk támogatást, hogy december folyamán a kerületben működő civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, szociális intézmények karácsonyi ünnepségeire bejglit adhassunk ajándékba. Így segítsük azok ünnepét is örömtelibbé, bőségesebbé tenni, akik rászorulnak mások segítségére akár egészségi állapotukból, akár anyagi körülményeikből fakadóan.

A programot népszerűsítettük honlapunkon és facebook közösségi oldalunkon is, így igyekeztünk az alábbi szervezetek áldozatos munkájára felhívni az emberek figyelmét.

Cortex Alapítvány

Csokonai Művelődési Központ – Védőnők

Erdőkerülő utcai Gondozóház

Értelmes Életért Alapítvány

Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona

Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete

Pestújhelyi Fiatalok

Rákospalota Óvárosi Református Egyházközség

Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes

Szociális és Rehabilitációs Alapítvány

„Programsorozatok” pályázatunkkal támogatást kértünk üzleti megbeszélések technikai hátterének megvalósítására, az eszközök segítségével bízhatunk vendéglátó helyiségünk nagyobb kihasználtságában.

A technikai eszközeink sorát még bővítettük egy vágó-, és lamináló géppel, hogy folyamatos kedvezményeinket igénybevevők számára készíthessünk bérleteket, törzsvásárlói kártyát.

Cukrászaink és eladóink az egységes arculat érdekében cukrászdánk nevével hímzett munkaruhát kaptak. Reméljük igényes megjelenésünkkel sikerül a kiszolgálás színvonalát emelni.

Közel öt évvel ezelőtti arculatváltásunk óta terveztük egyedi logóval, elérhetőségeinkkel nyomtatott szalvéta gyártását. Most sikerült megvalósítani tervünket fagyis szalvéta formájában, amit Balogh Ramóna által készített logónk díszít.

Programjaink és üzletünk népszerűsítésére elkészült három reklámtáblánk.

A cukrászda háziasszonyaként büszkén nyitom meg kiállításainkat, így a jelenlegit is, amely a tizenegyedik a sorban. Volt már festmény, gyermekrajz és fotókiállításunk portréfotókból, víz alatti felvételekből csecsemőkről, legutóbb egy Forma 1-es pályabíró Mogyoródon készült felvételeiből és természetfotókból. A jelenlegi az első olyan természetfotó kiállításunk, ami egy különleges országba, különleges tájra kalauzol bennünket, Izlandra. A fotókat Farkas Zsolt – Pryncz készítette, aki a megnyitón a fotózás során adódott személyes élményeit is megosztotta a résztvevőkkel. Így megtudtuk, hogy volt olyan kép (a repülő lunda, szájában a halakkal), amiről csak utólag derült ki, hogy milyen különleges pillanatot sikerült megörökíteni. Volt olyan is (jegesmedve és vadásza), amiről szintén utólag derült ki, hogy egy nagy rajznak csak egy részlete. A képek többségén rejtve az ember is jelen van, akár csak egy épületben, egy acél szoborban vagy csupán egy magányos csónak formájában.

A kiállítás párhuzamosan zajlik a VII. kerület Wesselényi utcai cukrászdánkban, ahol további 12 képet tekinthetnek meg az érdeklődők.

Artnerné Dudás Zsuzsanna – ART Cukrászda

2015. január 27.

Comments are closed.