Kezdődik a vízilabda Eb

Tegnap éjszaka még Brazílián és a világbajnoki döntőn volt a világ szeme, ma már egy másik helyszínen egy másik sportág kerül a középpontba, és ott is marad a következő két hétben, ugyanis július 14-től 27-ig rendezik a Vízilabda Európa-bajnokságot a Margitszigeten.

Vízilabda Európa-bajnokság

A Hajós Alfréd Sportuszodában fiaink és lányaink is vízbe szállnak majd a 14 napos verseny során. Míg a férfiak esetében két csoportban 6-6 csapat játszik körmérkőzéseket, a nőknél két csoportban 4-4 csapat küzd a negyeddöntőkbe való továbbjutásért.

Férfiak

A csoport: Románia, Grúzia, Montenegró, Görögország, Olaszország, Oroszország
B csoport: Horvátország, Németország, Franciaország, Szerbia, Spanyolország, Magyarország

Nők

A csoport: Nagy Britannia, Görögország, Hollandia, Magyarország
B csoport: Olaszország, Franciaország, Oroszország, Spanyolország

A torna részletes programját az alábbi táblázatban tekinthetik meg:

meccsbeo_hungarian

A hazai sajtó boldogan számolt be alig másfél hete arról, hogy a Németország-kupa elnevezésű felkészülési tornát hibátlan mérleggel, azaz három győzelemmel nyerte meg a magyar csapat (a legyőzöttek között volt Németország és az Egyesült Államok mellett Montenegró is). Nem szabad azonban alábecsülnünk az ellenfeleket. Az Európa-bajnokság már csak azért is nagyobb téttel bír, mert riválisaink számára nem is lehetne nagyobb dicsőség, mint hazai pályán legyőzni Benedek Tibor csapatát. Biztosak lehetünk ugyanakkor abban is, hogy ugyanezen okból még szívósabban, még elszántabban küzd majd a magyar válogatott. A csoportmérkőzések közül a legizgalmasabbnak a csütörtöki, szerbek elleni meccs ígérkezik. A két csapat idén júniusban találkozott utoljára, akkor a dubai Világliga döntőjében sima játékkal 10-6-ra nyertek a szerbek. Hogy sikerül-e revansot venni rajtuk, ezt is megírjuk majd természetesen. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük inkább a nyitónap programját:

11.30 Horvátország – Németország

13.00 Románia – Grúzia

14.30 Franciaország – Szerbia

16.00 Montenegró – Görögország

19.00 Olaszország – Oroszország

20.30 Spanyolország – Magyarország

A csoportmérkőzések során a magyar válogatott mérkőzéseit a Magyar Televízió élőben közvetíti.

 

Comments are closed.