Kezdődik csütörtökön az Educatio szakkiállítás

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Csütörtöktől ismét megrendezik az oktatási piac legnagyobb seregszemléjét, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a fővárosban: a szombatig tartó programon a felvételizőkön kívül a pedagógusok és  intézményvezetők értesülhetnek a szakma újdonságairól, a taneszközök és módszerek korszerűsödéséről – írja az MTI.

Educatio Szakkiállítás, archív/Fotó: Syma Csarnok

Educatio Szakkiállítás, archív/Fotó: Syma Csarnok

A kiállítás honlapja szerint a 15. alkalommal megszervezett, ingyenesen látogatható börzén a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és oktatással foglalkozó kutatóintézetek is bemutatják kínálatukat. Ezenkívül olyan intézmények és vállalatok képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők, akik meghatározó szerepet töltenek be a magyar oktatás fejlődésében.
Az ingyenesen látogatható kiállításon a felvételiző diákok egy időben, egy helyen tájékozódhatnak csaknem 50 felsőoktatási intézményről. Az egyetemek, főiskolák képviselőitől és jelenlegi hallgatóitól megtudhatják a legfrissebb és legfontosabb információkat a képzési rendszerről, a szakokról, a felvételi esélyekről és lehetőségekről, valamint a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről is kérdezhetnek.
A rendezvényen képviselteti magát a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány (KMA) is. Az S04 standon a látogatók betekintést nyerhetnek a közszolgálati média alkotó folyamataiba, valamint megismerkedhetnek a KMA képzéseivel. A KMA idén 5. alkalommal indítja multimédiás szerkesztő képzését, a PPKE-vel együttműködésben. A megújult közszolgálati média szerkesztő szakirányú továbbképzés olyan diplomás jelentkezőket vár, akik szeretnék a gyakorlatban elsajátítani a multimédiás alkotómunka műhelytitkait. Gáspár Kinga, az alapítvány szakmai vezetője az MTI-nek elmondta: az MTVA és a KMA közös standján lesz arculati fotózás, pénteken a Petőfi Rádió, szombaton a sportszerkesztőség munkatársai várják az érdeklődőket, akik a helyszínen jelentkezhetnek is a képzésre.
A Syma rendezvényközpontban tartandó kiállítás az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy 30 ezer látogatót vonzott.

 

Comments are closed.