Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Dühöngő és szabadtéri fitneszgépek

Megújult a Csömöri úti felüljáró melletti sportpálya Újpalotán. A létesítményt október 16-án vehették birtokba a helyiek. „Lakossági igény volt a terület megújítása – emelte ki Tóth Imre alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a pályaavatón. – Az itt élők szerették volna, ha a régóta parlagon heverő terület visszakapja a sportfunkcióját.”

Az önkormányzat csaknem 30 millió forintból újította fel a pályát, amely a beruházás során új funkciót is kapott. Ma már csak a fele része használható focira. A régi dühöngőnek a másik fele gumiborítást kapott, amelyen szabadtéri fitneszgépeket helyeztek el. A park gyalogos, eső utáni megközelíthetőségét is lehetővé tették. Az idősebbekre és a szülőkre is gondoltak azzal, hogy több padot helyeztek el a területen.

„Fontos, hogy ilyen új közösségi terek jönnek létre kerületszerte, fontos lenne, hogy ezekre a felújított területekre vigyázzunk is – hangsúlyozta Cserdiné Németh Angéla. – A közelmúltban vandálok több felújított közterületet is megrongáltak, elég csak a Kőrakás parki KRESZ-pályát és a Bocskai utcai közösségi parkot említeni. Ismeretlenek több táblát is megrongáltak a Fő téren elhelyezett sajtófotó-kiállításon is. Az új, Drégelyvár utcai sportpályában is megpróbáltak kárt tenni azzal, hogy a tiltás ellenére belegyalogoltak a frissen öntött gumiborításba.”

A két kerületi vezető elmondta, a közterület-felújítások tovább folytatódnak a kerületben, ezek közül a közeljövőben többet is átadnak.

Comments are closed.