Két jubileum között

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nehéz helyzetben van Forgács József kerületi díszpolgár, a Járműszerelvényt Gyártó Zrt. többségi tulajdonosa, mert nem tudja, hogy minek örüljön jobban. Az általa irányított cég ugyanis jövőre ünnepli fennállásának századik évfordulóját, amelynek ünneplése komoly előkészületeket igényel majd. Emellett a közelmúltban maga is jubileumot ünnepelhetett.

Forgács József/Fotó: XV Média, Vargosz

Forgács József/Fotó: XV Média, Vargosz

– A vállalatnál 1969. július 16-án kezdtem a munkát, tehát nemrég volt a 45 éves jubileumom – mondta Forgács József, aki tavaly adta át a Fő úti cég vezetését kisebbik fiának, dr. Forgács Józsefnek. A háromfős igazgatóságnak azonban továbbra is tagja maradt.
– Mind a mai napig reggel 6.30-ra járok, mint ahogyan azt a kollégáimtól is mindig megköveteltem. Nálam a pontosság, a munka tisztelete is kiemelten fontos szempont volt.
Ez a precizitás jellemzi a nevével fémjelzett rákospalotai céget is, amely ma már a világ két vezető járműgyártó konszernjének, a Bombardier-nek és a Siemensnek is kiemelt beszállítója.
– A cégünk mindig is családias volt, a dolgozóink 75 százaléka törzsgárdatag – mondta Forgács József.
Forgács József 1969-ben fejlesztőmérnökként kezdett dolgozni a vállalatnál. Pályafutása során a cég minden területét megismerte, részese volt a Kismotor- és Gépgyárral való összeolvadásnak, majd a szétválásnak, továbbá a privatizációnak is. Vezérigazgatónak 1986. november 25-én nevezték ki, és irányítása alatt a cég Európa egyik legelismertebb járműszerelvény-gyártójává vált. Jelenleg két telephelyen, a Fő úton és Tiszavasváriban százhetven embernek ad munkát.

Comments are closed.