A kerületi tehetség, Benji is fellép az egy csepp világnapon

A diabétesz világnap tiszteletére november 16-án, vasárnap, kilencedik alkalommal rendezi meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az Egy Csepp Világnapot. Az ingyenes egészségnapon a család minden tagja talál magának érdekes programot 10-től délután 6 óráig a SYMA Rendezvényközpontban. A nemzetközi diabétesz világnap alkalmából egészségpiaccal, ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal és tanácsadással is várják a látogatókat.

Wolf Kati/Forrás: egycseppfigyelem.hu

Wolf Kati/Forrás: egycseppfigyelem.hu

Táncbemutatók, gyerekfoglalkozások, nyeremények, trambulin és ugrálóvárak várják az érdeklődőket a rendezvényközpont „A” csarnokában. A nap folyamán Wolf Kati koncertezik, fellépnek az X-Faktor versenyzői (köztük a XV. kerületből érkezett fiatal tehetség, Benji), a Kolompos együttes, Csonka András, Kocsis Tibor és a Csillagszemű gyermektáncegyüttes, valamint a Black Time tánciskola a Quantum XXL közreműködésével. Katus Attila, világ- és Európa-bajnok sportoló pedig közös bemelegítést tart délelőtt.

Erős Antónia/Forrás: egycseppfigyelem.hu

Erős Antónia/Forrás: egycseppfigyelem.hu

A szórakozás mellett kiemelt figyelmet kap az egészségmegőrzés. Ingyenes szűréseken (vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérés; testösszetétel-mérés; érszűkület-szűrés; látás-, hallás- és lábvizsgálat; hepatitis C vírus rizikószűrés; CO-mérés) vehetnek részt az érdeklődők, és megismerkedhetnek több mint 50 kiállító termékeivel, szolgáltatásaival.

Idén először EgészségTér elnevezéssel interaktív találkozóhelyet alakítanak ki a szervezők, ahol érdekes szakmai előadások várják a közönséget, valamint szakértők adnak tanácsot egészségmegőrzéssel és táplálkozással kapcsolatos témákban. Az ízek szerelmesei az Egészségpiacon válogathatnak, és „Magyarország Cukormentes Tortáját” is megkóstolhatják.

Az Egy Csepp Világnap héten zajlik az Egy Csepp Figyelem Alapítvány már szintén hagyományos, őszi Cseppont Patikahete. November 10-16-a között nemcsak az egyébként egész évben igénybe vehető vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérést ejtheti meg jelképes összegért, de kedvezménnyel vásárolható vércukormérő, koleszterinmérő, tesztcsíkok, valamint vérnyomásmérők. A programban résztvevő mintegy 500 patika listája elérhető a Cseppont Patikahét oldalán (www.egycseppfigyelem.hu/patikakereso).

Comments are closed.