Kertbarát nyugdíjasok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Idén megalakították a kertbarátok körét az Arany János utcai idősek klubjában. Havonta egyszer, a szokásos szerdai klubnapok egyikén az arra kedvet érző klubtagok kicsit tovább együtt maradnak, és eszmét, tapasztalatot, sőt olykor növényeket is cserélnek egymással. A téma ilyenkor a kertgondozás, növényápolás.

Kertészkedő idősek/XV Média, Vargosz

Kertészkedő idősek/XV Média, Vargosz

Az ötlet Kató Lászlónétól, a klub vezetőjétől származik. Ő kérte fel egyik tagtársukat, aki nem mellesleg a Pestújhelyi Kertbarátok Körének a vezetője, hogy tartson előadásokat kertészeti témákban. A szakember elmondja, mikor milyen kerti munkának van itt az ideje, de a szobanövények ápolásához is szívesen ad tanácsokat. A lai­kus kertbarátok hozzá fordulhatnak mindenféle növényápolással, növénygondozással kapcsolatos kérdésükkel. Az sem gond, ha valamire nincs azonnal válasz, a legközelebbi alkalomra utánanéznek a kérdésnek. Mivel ide főleg kertes házból járnak a klubtagok, természetesen saját tapasztalatukat is megosztják egymással.
Mint megtudtuk, a klubnak is van egy „zsebkendőnyi” kiskertje, amelyet tavasztól őszig sok szép virág díszít. Tavaly elültettek egy szomorú barkafűzet is azoknak a klubtagoknak az emlékére, akik már nem lehetnek közöttük.

Comments are closed.