Keringőző latin táncos

Hidi Balázs már az érettségire készül. A Kovács Pál Gimnázium 12. évfolyamos diákja rendkívül céltudatos a jövőjét illetően, a pályafutását mindenképpen a Magyar Táncművészeti Főiskolán szeretné folytatni.

Hidi Balázs/Fotó: XV Média, Vargosz

Hidi Balázs/Fotó: XV Média, Vargosz

– A tánc a legfontosabb dolog az életemben, szeretnék az amatőrök, majd a profik között is bizonyítani, és szívesen oktatnám majd a fiataloknak – mondta Balázs, aki csak a beszélgetésünk kedvéért jött be az iskolába, egyébként minden idejét a próbateremben tölti. Készül ugyanis az ifi országos bajnokságra, a Maribor Openre és a Nemzeti Múzeumban rendezendő Lions Bálra.
A rákospalotai diák Gödöllőn labdarúgóként kezdte a pályafutását, de a édesanyja hatására hamar átpártolt a tánchoz. Tízévesen már egy veresegyházi egyesületben táncolt. A nagy ugrást azonban a Pestre költözése jelentette. Profi tánctanárok – Andrea Silvestri és Váradi Martina – kezdték oktatni, és Bita Alexa személyében kiváló párt talált magának. A siker nem maradt el, hiszen országos bajnoki 2. helyezést értek el latin táncban.
Balázs három éve új párjával, Szőke Zsuzsannával táncol, és ez a duó még az előzőnél is sikeresebb. Ifjúsági és U21-es bajnoki címeket nyert, 2013-ban már a 13. volt az ifi-világranglistán, itthon pedig 2012 óta ranglistavezető. Idén az Európa-bajnokságon hetedikek, a világbajnokságon pedig tizenhatodikak voltak. A pár naponta 3-4 órát is táncol, a versenyek előtt nemegyszer előfordul, hogy éjfélig is gyakorolják az elemeket, hétvégeken pedig szinte mindig versenyeznek valahol.
– Az iskolában még nem léptem fel, a szalagavató bált azonban nem szeretném kihagyni, a keringőt azonban nem a párommal, hanem egy osztálytársnőmmel fogom táncolni – mondta a táncos.

Comments are closed.