Kerékpáredzés ajándékba

A tavalyi nanjingi ifjúsági olimpián egy újpalotai hölgynek is fontos szerep jutott. Tolnai Zsanett a második ifjúsági ötkarikás eseményen két számban, az országúti kerékpárban és a BMX-ben is rajthoz állt.

Tolnai Zsanett/Fotó: XV Média, Vargosz

Tolnai Zsanett/Fotó: XV Média, Vargosz

– Jó pár hónap telt már el Nanjing óta, fel tudtad dolgozni az ott történteket?
– Olyan élmény, amelyet sosem lehet elfelejteni. Bár elsősorban a saját sportágamra koncentráltam, az olimpiai faluban rengeteg sportolóval találkoztam és nagyon sok barátot szereztem.
– A megnyitó- vagy a záróünnepséget élvezted jobban?
– A megnyitón sajnos nem vehettünk részt, mert edzenünk kellett, csak a záróünnepségen lehettem ott, de az csodálatos volt.
– Két egymástól eltérő számban indultál. Ez hogy volt lehetséges?
– Női kerékpárban még nincs oly mértékű specializálódás, mint a férfiaknál. Nálunk nagyobb esély van több szakágban versenyezni. Idén például a mountain bike-ot is fel szeretném venni a repertoáromba.
– Az olimpián BMX-ben voltál eredményesebb. Mondhatjuk, hogy ez a fő számod?
– Az országúti kerékpárban a középmezőnyben végeztem, BMX-ben azonban tizedik lettem. Mindkettőt szeretem, mindkettőben többszörös korosztályos bajnok vagyok, az olimpián azonban BMX-ben jött ki jobban a lépés.
– Hogyan kezdtél el kerékpározni?
– A lehetőséget édesanyámtól a 13. születésnapomra kaptam. Akkor vitt le a KSI kerékpárszakosztályához, ahol ott ragadtam. A sportág nem volt ismeretlen a számomra, mert előtte három évig triatlonoztam, de a futást meg az úszást sosem szerettem, így maradt a kerékpározás.

Comments are closed.