Keményen ostorozta az oroszbarát kormányt ünnepi beszédében a polgármester

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A nemzeti ünnepi koszorúzást követően vasárnap az esti órákban hangversenyre és a kerületi kitüntetések átadására került sor a Hubay Zeneiskola nagytermében. Itt mondta el ünnepi beszédét Cserdiné Németh Angéla polgármester, aki az 56-os magyar forradalom leverésében jeleskedő szovjet csapatok szégyenteljes szerepvállalásáról is beszélt. „1956. október 23-án az évek óta sötét diktatúrában élő, elnyomásban és hazugságban, félelemben és reménytelenségben tartott nemzet állt ki a függetlenség és a szabadság eszménye, az igazságosabb jövőbe vetett hite mellett. Szolidárisabb és emberhez méltóbb mindennapokat, az emberi jogok, a szólás- és véleményszabadság tiszteletét követelve bíztak egy demokratikusabb és élhetőbb Magyarország megteremtésében – fogalmazott a polgármester. – A szűk két hét után végül elbukott a magyar forradalom és szabadságharc a megszálló szovjet csapatok túlereje miatt, aztán Moszkva hadat is üzent a demokratizálódni vágyó Magyarországnak, brutális kegyetlenséggel világossá téve: nem tűr semmilyen önállósodási, függetlenségi törekvést a szovjet érdekszféra országaiban. És különösen fontos erre emlékezni ma, amikor a szomszédunkban az orosz hadsereg ismét lerohant egy független államot. Ukrajna megszállása nem különleges katonai hadművelet, hanem véráldozatokkal járó, bestiális kegyetlenséggel kitervelt területszerző háború.

S itt hangzott el a Putyin mellett kardoskodó magyar kormány legújabb, nemzetközi botrányt okozó attrakciójára vonatkozó megállapítás: „Béketárgyalásokat és tűzszünetet, a megszálló erők iránti elfogulatlanságot, megértést és tárgyalókészséget elvárni és követelni, mindeközben az Oroszország elleni európai uniós szankciókat bombaként ábrázoló kormányzati plakátokkal teleragasztani a közterületeket méltatlan és ízléstelen, ráadásul hazug otrombaság.”

A nézőtéren
A kerületi rendőrök is kitüntetést vehettek át
Barkóczi Balázs, Hajdu László (a friss díszpolgár) és cserdiné Németh Angéla
Kőrösy Róbert vezényelte a Hubay Ifjúsági Zenekart

A polgármester arra is kitért, hogy a hazaszeretet, a lokálpatriotizmus, az elvek melletti kitartás és a szolidaritás felvállalása a békeidőkben is fontos, de még fontosabb a bajban és a történelmileg vészterhes események sodrában. Ezután mondott köszönetet a kerületi lokálpatriótáknak és mindazon rendőröknek, tűzoltóknak és kormányhivatali dolgozóknak, „akik a közösség, a kerület érdekében legjobb tudásuk szerint teljesítik hivatásukat.”

A kerületi Fidesz, miként az megszokott, ezúttal is máshol és máshogyan ünnepelt. A közösségi oldalakon néhány fényképet lehetett erről látni, de hogy a megemlékezéseken miről volt szó, azt nem lehetett megtudni. (PP, Periszkóp Palotán, 2022. október 25., Rab László, Fotók: Nagy Botond, Csokonai Nonprofit Kft.)

*

Kiváló Kormánytisztviselő Elismerő Oklevelet kapott Horváthné Molnár Melinda és Dombi Csaba. Rendvédelmi Szervek Elismerő Oklevélben részesültek a kerületi rendőrkapitányság dolgozói, köztük Debreceni Erika,
Gyöngy Krisztina, Janetka Gábor, Méreg Attila, Pető Norbert, Pocsai István, Szemerei Zoltán, Szoboszlay Ákos, Szűcs-Virág Krisztina és
Tóth Balázs Ádám.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség IV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában a tűz- és kárelhárítási feladatok ellátása során végzett kiemelkedő, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként Rendvédelmi Szervek Elismerő Oklevélben részesült: Béres Ferenc, Balog László, Cserődi József, Kerezsi Zsolt, Rezsucha Roland és Szabó Sándor.

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.