Kazinczy ihlette verseny

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma a 2013-2014. tanévre is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt. Két korcsoportban, 5-6. és 7-8. osztályos tanulók jelentkezhettek a megmérettetésre.

Feszült várakozás

Feszült várakozás

A Neptun Általános Iskola immár 25. alkalommal rendezte meg a verseny kerületi döntőjét február 12-én. Ismét nagyon sok diák, felkészítő tanár érkezett a kerület 10 iskolájából, és velük jöttek az izguló szülők is.

A verseny résztvevőinek egy kötelező és egy magukkal hozott 20-25 soros prózai szöveget kellett felovasniuk. A teljesítmény értékelésekor a szövegértést, a szöveghűséget, a hangvételt, a hangképzést, a hangsúlyozást, a szünettartást és a temészetes beszédet figyelte, és értékelte a zsűri.

Külön megtiszteltetés volt a versenyzők és az iskola számára, hogy a zsűri elnöki tisztét vállalták Farkasházi Réka és Szabó Judit színművészek, akik a versenyzők értékelésekor nagyon sok hasznos tanácsot is elmondtak.

A kerületi forduló győztese Elek Zoltán 7. osztályos tanuló lett, aki 2014. április 10-12-én, Balatonbogláron, a regionális fordulóban képviselheti kerületünket.

A verseny eredménye:

5-6. évfolyam:

I.                     Baukó Attila     Hartyán Általános Iskola

II                    Bacskai Lilla    László Gyula Gimnázium és Általános Iskola

III.                 Varga Jázmin   Szent Korona Általános Iskola

Különdíj:     Balogh Fanni    Kossuth Általános Iskola

 

7-8. évfolyam:

I.                     Elek Zoltán      László Gyula Gimnázium és Általános Iskola

II.                   Zombori Viktória Gabriella      Hartyán Általános Iskola

III.                 Rózsa Nóra Anna        Hartyán Általános Iskola

Különdíj:     Mentő Anna                Dózsa György Gimnázium

Comments are closed.