Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az év végi ünnepekre készülnek már a kerületi rendőrök, ám ez nem azt jelenti, hogy fényárba borult a Széchenyi téri kapitányság épülete.  Mindössze arról van szó, hogy közbiztonsági szempontból is kiemelt időszak következik. 

Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét az esetleges problémák elkerülésére – mondta Verdes Edina rendőr zászlós, körzeti megbízott és bűnmegelőzési előadó. – Ezt elsősorban annak érdekében tesszük, hogy mindenkinél gond nélkül, a legnagyobb békében teljenek az ünnepek.

A bevásárlások során a gépkocsi utasterében semmit se hagyjunk látható helyen, mert az alkalmat teremthet bűncselekmények (gépkocsifeltörések és lopások) elkövetésére. Ennek kiküszöbölése érdekében december 24-éig állandó lesz a rendőri jelenlét a kerület legnagyobb bevásárlóközpontjának, a Pólus Centernek a parkolójában. Fontos, hogy az üzletekben a pénzünk és a telefonunk is a zárt táskánkban legyen, mert – bár jócskán lecsökkent a zsebtolvajok száma–, azért előfordulhatnak még ilyen esetek. Az utóbbi években megváltoztak a vásárlási szokások, egyre többen preferálják az online lehetőségeket, ami viszont egy újfajta bűncselekményt, az adathalászatot hozta magával. Ezért ajánlatos minden online vásárlás előtt meggyőződni a webshop biztonságosságáról, illetve érdemes utánvétellel és készpénzes fizetéssel rendelni a termékeket.

A családi házas övezetekben az ünnepi időszakban előfordulhat, hogy a láthatóan üresen levő házakba megpróbálnak betörni. Ennek elkerülése érdekében érdemes az üresen maradt lakásunkat „lakottá” tenni, amit egy égve hagyott lámpával, vagy egy felhúzott redőnnyel biztosítani tudunk. Ilyenkor is figyeljünk egymásra, ha a szomszédban gyanús mozgást, vagy az utcánkban gyanús járművet észlelünk, azonnal értesítsük a rendőrséget, hogy minél előbb intézkedni tudjanak.

Az utóbbi években szinte bűncselekmény nélkül teltek a karácsonyi ünnepek, szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna, de ehhez a lakosság ébersége, odafigyelése is szükséges.

Comments are closed.