Jubileumi tanévnyitó a Hartyánban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

1973. szeptember 1-én indult az első tanév az újpalotai kék iskolában, amely ma már a Hartyán Általános Iskola nevet viseli. Idén augusztus 31-én pedig már ötvenedik alkalommal szólalt meg a tanévnyitást jelző csengő az intézmény 625 diákjának.

Ez a pillanat nemcsak az iskola történetének fontos mérföldköve, hanem egy olyan közösség összegzése is, amely évtizedek óta neveli, tanítja és inspirálja a fiatalokat – mondta Székelyné Krizsán Mária igazgató tanévnyitó ünnepi beszédében. – Generációk nőttek fel falaink között, és tanulták meg az élet értékeit, a tudás és a barátság erejét.

Az ötven éves jubileum nemcsak az ünneplésre, hanem az elmúlt évek tapasztalatainak összegzésére is lehetőséget biztosít. A hartyános közösség is egy emlékezetes tanévvel szeretne majd adózni a különleges évfordulónak. Az augusztus végi tanévnyitó műsorát is ennek szellemében állították össze, melyben az iskola sajátosságaiból, a Sakkpalotából, valamint a nemzetiségi- és művészeti képzésből adtak ízelítőt. A tanév során  is számos programmal emlékeznek majd a jubileumra, és a tervek szerint az év végén egy látványos gálaműsorral zárják majd le az ünnepségsorozatot.

 

Fotó: Gordon Eszter/Csokonai15

Comments are closed.