Jól jönne még két kéz – önkénteseket vár az Otthon Segítünk Szolgálat

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az Otthon Segítünk Alapítvány kisgyermekes családoknál felkészített önkéntesekkel nyújt segítséget.

A kisgyermeket nevelő édesanyák a munkájukból kiszakadva gyakran élnek meg magányos pillanatokat. Emberi kapcsolataik olykor beszűkülnek, sok feladat, sok munka hárul rájuk. Aki átélte, annak ismerős érzés, mit jelent a mindennapi tevékenységeket egy vagy több, szoknyájukba csimpaszkodó kisgyerek mellett megoldani. Az alapítvány önkéntesei ezért az igényüket jelző családokat heti egy-két alkalommal meglátogatják, hogy az édesanyával közösen a felhalmozódott tennivalók terhét megosszák, legyen az vasalás, az ikrek megetetése, tanulás a gyerekekkel, játék, meseolvasás, vagy bármilyen háztartási feladat.

siva-szines

Szeretettel várjuk a XV. kerületből azokat a vállalkozó szellemű, ráérő idővel rendelkező embereket, akik maguk is megtapasztalták a kisgyermekes szülőség pillanatait. Várjuk azokat a helybélieket, tevékeny, nyitott szívű nyugdíjasokat, gyermekeiket már felnevelt szülőket, akik úgy érzik, szívesen adnak az idejükből másoknak és bekapcsolódnának ebbe a kezdeményezésbe.

Az önkéntesek 40 órás ingyenes felkészítésen vesznek részt, jó hangulatú csapat tagjai lesznek. Olyan munkát végeznek, mellyel nyernek a kisgyermekes szülők, mert nem érzik magukat egyedül, és nyernek az önkéntesek is, mert emberi kapcsolataik kibővülnek.

A találkozók novembertől kezdődnek, közösen kialakított alkalmas időpontban.
Helyszín: Dokumentumtár és Információs Központ, 1153 Budapest, Bocskai u. 74-78. 
Amennyiben szívesen vállalna ilyen szerepet, kérem keressen!

Barta Ildikó művelődésszervező, Otthon Segítünk Szolgálat XV. kerületi szervező

06 70 362 2623, barta.ildiko@dokuinfo.hu

https://www.facebook.com/OSAXV/

Comments are closed.