Jöhet fagy vagy hó

Téli munkarendben végzi feladatait november 15-től az FKF Nonprofit Zrt. A téli időszakban kiemelt feladat a fővárosi fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, valamint a lakosság ellátásában fontos szerepet játszó létesítményekhez, egészségügyi központokhoz, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, élelmiszer-elosztókhoz, logisztikai bázisokhoz vezető mellékutakon a síkosságmentesítés és a hóeltakarítás.

Hókotrók az FKF Zrt. kerületi telephelyén/Forrás: fkf.hu

Hókotrók az FKF Zrt. kerületi telephelyén/Forrás: fkf.hu

A kerület takarítását a Károlyi Sándor utcai észak-pesti gépi úttisztítási telepről látja el a társaság. A kerületet 4 fővonali és 4 mellékvonali járatra osztotta fel az FKF.
Havazás kezdetekor azonnal 5 síkosságmentesítő gép vonul ki, amelyek havazás ideje alatt folyamatosan a fővonalakat takarítják. A havazás megszűnése után, a fő- és közösségi közlekedési útvonalak rendbetételét követően kezdik csak meg a mellékutak megtisztítását – kaptuk a tájékoztatást a cég pr-irodájától.
A közjárdák, közlépcsők, hidak, felüljárók járdáinak takarítását kézi erővel végzi a társaság. Szükség esetén hómunkásokat a kerületi szolgáltatási csoportnál vesznek fel (Szerencs utca 13.). Felvételüket közzéteszik a médiában, illetve a www.fkf.hu honlapon.
Hómunkásbérek 8 órára, nettó:
délelőtti műszakban: 3350 forint
délutáni műszakban: 3550 forint
éjszakai műszakban: 3750 forint

A XV. kerületben takarítandó (síkosságmentesítendő) úttestfelület mintegy 1 millió 250 ezer négyzetméter, ebből fővárosi tulajdonú körülbelül 550 ezer négyzetméter, a közjárdák, közlépcsők felülete pedig 65 ezer négyzetméter.

Comments are closed.