„Jó kezekben a XV. kerület!”

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Barkóczi Balázs, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota és Újpest egyéni országgyűlési képviselője a parlamentben beszélt a kerületi fejlesztésekről és a Cserdiné Németh Angéla vezette testület munkájáról.

A képviselő legutóbbi parlamenti felszólalásában számba vette, mi minden valósult meg az elmúlt hónapokban a XV. kerületben. Elmondta: a Cserdiné Németh Angéla vezette önkormányzat eddigi munkája az itt élők életminőségének javítását, mindennapjaik nyugodtabbá, élhetőbbé tételét szolgálja. Példaként említette, hogy a „Levendula 60+” idősügyi program keretében a húsvéti időszakban milyen támogatást kaptak a nyugdíjasok. Mint hangsúlyozta, az önkormányzat számára kiemelt jelentőségű az időskorúak megbecsülése, a méltó életkörülmények megteremtéséhez való hozzájárulás. Az önkormányzat minden 65 év feletti vagy meghatározott ellátásban részesülő XV. kerületi lakos részére 8 ezer forint értékű utalványt biztosít, amelynek átvételét április 12-ig meghosszabbította. Ezeket a kerület piacain, vásárcsarnokaiban lehet levásárolni. „Az önkormányzat többek között így segíti a kerületben élő mintegy 16 ezer szépkorú honfitársunkat.”

Barkóczi Balázs felszólalásában örömmel számolt be arról is, hogy a közétkeztetés területén is óriási lépést tett előre a kerület. Március 1-jétől ugyanis Rákospalota, Pestújhely, Újpalota iskoláiban A és B ebédmenü közül választhatnak a szülők az étkezések befizetésekor. Bár az étkeztetés költségei folyamatosan emelkednek, és az önkormányzat számára ez idén 292 millió forint többletköltséget jelent, a családoknak ezután sem kell többet fizetniük, „hála annak a felelősségteljes gazdálkodásnak, amit a demokratikus többségű XV. kerületi önkormányzat folytat 2019 óta”. A kerület képviselője arra is emlékeztetett, hogy az önkormányzat a szinte semmire nem elegendő állami normatíván felül egymilliárd forint saját forrással támogatja a kerületi közétkeztetést.

Szólt arról is, hogy a Képviselő-testület emellett a Magyar Vöröskereszt kerületi szervezete és a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete támogatásáról is határozott. Az egyesület jelenleg 200-250 család számára igyekszik elviselhetőbbé tenni a hétköznapokat, évente több tonna élelmiszert gyűjtenek össze és osztanak szét rászoruló rákospalotai, pestújhelyi és újpalotai családok között. Munkájuk nemcsak a kerület számára meghatározó, elkötelezettségük és kitartásuk példa lehet mindenki számára, aki hisz abban, hogy a mai katasztrofális gazdasági viszonyok között a szolidaritás, az egymásra való odafigyelés és a segítőkészség az egyik legnagyobb érték – fogalmazott Barkóczi Balázs.

A képviselő leszögezte: az elkövetkezendő hónapokban azért fognak dolgozni, hogy újra egy demokratikus többségű képviselő-testület irányítsa a XV. kerületet Cserdiné Németh Angéla vezetésével. „Ez garantálja ugyanis, hogy Rákospalota, Pestújhely és Újpalota tovább fejlődjön, élhető maradjon és élhetőbb legyen.”

Comments are closed.