Játékszigetet kaptak az óvodák

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az önkormányzat 2013-ban 50 millió forintot különített el a költségvetésben arra, hogy a kerületi óvodákban egy-egy játékszigetet létesítsen. Bár az új eszközöket már tavaly év végén felszerelték, az óvodások most, a jó idő beköszöntével tudják igazán használni a játszóhelyet.

A rendelkezésre álló 30 millió forintból minden óvodába vásárolt az önkormányzat egy-egy játékszigetet, amelyek telepítése további 20 millió forintba került – tudtuk meg Herczeg Istvántól, a köznevelési, közművelődési és sport osztály osztályvezetőjétől. A körülbelül 10-szer 10 méteres alapterületű, kombinált eszköz a csúszdától a mászófalig több, a kisgyermekek mozgását fejlesztő, mozgásigényét kielégítő játékból áll. Az óvodások örömmel vették birtokukba az új játékot.

Mozdonyvezető ovi játékszigete/Fotó: XV Média, Vargosz

Mozdonyvezető ovi játékszigete/Fotó: XV Média, Vargosz

Az óvodák személyi és tárgyi feltételeinek megteremtésére és a fejlesztésekre kerületünk önkormányzata önerőből és pályázati forrásból, valamint állami normatív támogatásból az említett beszerzésen kívül is jelentős összeget fordított tavaly.

Saját forrásból kiépítették a 2013/14-es nevelési évtől működő óvodapszichológusi hálózatot, minden óvoda új informatikai eszközparkkal gazdagodik. Idén januártól új csoportszobával bővült az Ákombákom Óvoda, s ezzel párhuzamosan elvégezték az intézmény teljes körű energetikai felújítását. Két óvodai telephelyen műfüves pálya létesült, valamint megvalósult a Hartyán óvoda egyik szárnyának és udvarának felújítása – sorolta az osztályvezető.

Az óvodák fejlesztése a képviselő-testület által elfogadott XV. kerületi Köznevelési Koncepcióban foglaltak szerint halad. A következő lépés az óvodai tornaszobák számának bővítése lesz, amelynek előkészítése még ebben a költségvetési évben elkezdődik – tudtuk meg Herczeg Istvántól.

Comments are closed.