Járda lett az ösvényből

Fontos kérése teljesült a Kőrakás park lakóinak, akik szerették volna, ha a 24 és 36 szám közötti zöld területen végre egy járdán közlekedhessenek.

Makai Ferenc, a körzet képviselője elmondta, a kérdéses helyen egy, az itt lakók által kitaposott ösvény volt, melyen esősebb napokon sárban tapicskolva tudtak csak közlekedni az emberek.

„Fontos kérés volt, amit az önkormányzat is teljesíteni tudott és amely a RÉPSZOLG kapacitásába is belefért. Az új járdával együtt nem mellesleg megújul a 24. szám és 53-25 közötti járdaszakasz is” – mondta a képviselő.

Tóth Imre alpolgármester hozzátette, az önkormányzat idén is folytatni kívánja járdafelújítási programját. Ez két módon történhet, egyrészt a lakosság anyagi részvételével önerős módon, másrészt 100 százalékban önkormányzati beruházásból. A Kőrakás parkban épített és felújított járdák ez utóbbi kategóriába tartoznak.

„A programot folytatni kívánjuk, mert bár nőnek az önkormányzatokat sújtó elvonások, a forrás a járdafelújításokra a rendelkezésünkre áll.”

Makai Ferenc a tájékoztatón elmondta, a Kőrakás parkban, illetve annak környezetében több felújítás is várható idén. A legfontosabb a Zsókavár és Erdőkerülő utcák felújítása, mely várhatóan augusztusban kezdődik majd, de épül majd egy biciklis tanpálya, egy felnőtt kondipark, illetve az 51-53. szám között egy 15 állásos új parkoló is.

Comments are closed.