Ismét égkék lesz a kupolabelső

Önkormányzati támogatásból idén tavasszal elkezdődött a Régifóti úti evangélikus templom kupolabelsejének felújítása. A rendelkezésre álló 7 millió forintból kicserélték a kupolában lévő ablakokat, április 9-én pedig elkezdődött a kupolabelső festése.

Kupolabelső felújítása/Fotó: XV Média, Vargosz

Kupolabelső felújítása/Fotó: XV Média, Vargosz

Miután kicserélték a templom kupolájának ablakait, április 7-én, a templomban található összes berendezés és tárgy – a keresztelőkúttól kezdve a padokon át az orgonáig – lefedésével kezdődtek a kupolabelső festésének előkészületi munkái. Amint Ponicsán Erzsébet lelkésznőtől megtudtuk, a hagyománytisztelő gyülekezet az eddigi égkék színt választotta, így ezzel festik le a felületeket. A munkák idején a templom nincs nyitva, s mivel a várható befejezési idő április 25-e, így a húsvéti alkalmakat a kistemplomban tartja a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség.

Az ablakcserével és a festéssel befejeződik a Régifóti úti templom kupolájának teljes rekonstrukciója, hiszen tavaly – az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően – elvégezték a külső felújítást.

Comments are closed.