Ismerős új vezető

Többfordulós pályáztatás után végül Pöll Józsefre esett a választás, így június 1-jétől ő vezeti az Ifjúsági Közösségi Teret (IKT). A szociálpedagógusi, bölcsész és intézményfejlesztő végzettséggel rendelkező szakember számára nem ismeretlen terület az újpalotai ifjúsági központ irányítása, korábban ugyanis gyermekvédelmisként és ifjúsági referenseként is dolgozott már a kerületben.

Pöll József/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Pöll József/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Pattogós utcai iskolában kezdtem a XV. kerületi pályafutásomat – mondta néhány nappal a kinevezését követően –, ahonnan 2007-ben a hivatalba kerültem. Ifjúsági referensként a gyermekvédelmi intézmények munkájának koordinálása, a koncepcióalkotás, a Csomópont Ifjúsági Információs Pont létrehozása és működtetése, továbbá a kerületi gyermek és ifjúsági önkormányzat munkájának a segítése tartozott a feladatkörömbe.
Pöll József szerint a kinevezésével bezárult a kör, hisz olyan program végrehajtásával bízták meg, amelynek indulásánál is jelen lehetett.
Ifjúsági referensként ugyanis aktív szerepet vállalt a Csomópont Információs Pont pályázatának megírásában, amely azóta népszerű tehetségkutató programmá nőtte ki magát.
– Az Ifjúsági Közösségi Tér elsősorban a 30 év alatti fiatalok bázisa lesz, ám az Ifjúsági és Sportközpont szervezeti egységeként működő intézményt előbb még fel kell építenünk, és meg kell szerettetnünk a fiatalokkal – mondta a szakember.
Ebben az esetben az építést szó szerint kell érteni, a Száraznád utca 5. szám alatti épület ugyanis rendkívül rossz állapotban van. A felújítás első ütemének munkálatai nyár közepén kezdődnek, és várhatóan hónapokig tartanak. Az IKT azonban az épület rekonstrukciója idején is működni fog.

Comments are closed.