Irány a majális!

Majális a tavasz, a természet megújuló erejének ünnepe. Ilyentájt országszerte vidám mulatságokat szerveznek, ahol különböző hagyományokat elevenítenek fel a lakosok. A XV. kerületben is megannyi ingyenes programmal kedveskednek az itt élőknek – tudtuk meg Tajti Réka rendezvényszervezőtől.

Majális 2013, archív/Fotó: XV Média Vargosz

Majális 2013, archív/Fotó: XV Média Vargosz

Sport és Kulturális Majálisra várják az érdeklődőket a Szántóföld utcai 3. szám alatti Sport és Napközis Táborba, ahol már reggel 9 órakor elkezdődik az ünneplés László Tamás polgármester megnyitójával. Közös zenés bemelegítés után a mozgásos programoké lesz a főszerep, különböző sportversenyek, kispályás foci, sakk, tollaslabda, kerékpározás, darts, csocsó, lábtenisz és játszóház mellett számos lehetőség közül válogathatnak az érdeklődők.

Látványosnak ígérkezik a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola diákjainak produkciója és a Fit Kids bemutatója is. Ezenkívül színpadra lép a Cassandra Táncstúdió és a Palota Táncsport Egyesület, aki pedig kedvet kap a tánchoz, az a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttessel kipróbálhatja tánctudását.
Ezen a napon mutatkoznak be az országos tehetségkutató versenyek győztesei, a Kistérségi Ki–Mit–Tud döntősei, az Arany Violin Döntő után pedig értékelés díjak találnak gazdára. A Súgó Nélküli Társulat improvizációs játékát követően olyan neves előadóművészek szórakoztatják majd a közönséget, mint Varga Miklós, Kasza Tibi és Takács Nikolas, valamint a Steel Orange.
Ezenkívül a Csomópontos ifjú tehetségeink is bemutatkoznak. A napot egy fergeteges utcabállal zárják, és hogy a mulatozásból senki ne maradjon ki, utazzanak az ingyenes majális buszokkal!

MAJÁLIS FOCI KUPA
A XV. kerületi önkormányzat május 1-jén – a Majális 2014 sport- és kulturális rendezvény keretében – nagyszabású kispályás labdarúgó-villámtornát szervez 5+1 fős gyermek- és felnőttcsapatok részére a Szántóföld utcai Sporttelepen (Szántóföld u. 3.). A felnőttcsapatok (14 éves kor felett) hat, 20×40 méteres műfüves pályán küzdenek a díszes kupáért. A gyermekcsapatok (14 éves kor alatt) a salakos kézilabdapályán játszanak.
Nevezni lehet a verseny napján reggel fél 9 óráig a helyszínen. Nevezési díj nincs. A játékszabályok és a nevezési lap letölthető a www.bpxv.hu honlapról.

Comments are closed.