Ififeszt ’22, immáron ötödször

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Több mint ötszázan vettek részt azon a Kikötőben rendezett szakmai napon, amelyet az önkormányzat, a XV. kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat a XV. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal közösen szervezett.

Amit tudni kell a drogokról
Mi micsoda
Titkos történetek megbeszélése
Ki lehet próbálni, beválnál-e hegesztőnek
Nem szimulálnak

A standok igen érdekesek voltak, nagy volt az érdeklődés az érzékenyítő programokon, ahol a diákok kipróbálhatták például azt, hogy milyen az élet a kerekesszékben. Izgalmasnak bizonyult az a teszt is, amelyet az ELTE hozott, azt lehetett egy-egy masina segítségével megvizsgálni, hogy valaki alkalmas-e a targoncavezető vagy a hegesztő szakmára.

Balog Fruzsina, a GYIÖK (Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat) ifjúságsegítő koordinátora külön is beszámolt arról, hogy mi történt a hűvöskés csütörtöki napon a Kikötőben.

A rendezvény főszervezője

A kábítószerügyekkel kapcsolatos tájékoztatásról az egyeztető fórum szakemberei gondoskodtak, itt a rendőrök is színre léptek, egy olyan szimulátor kipróbálására nyílt lehetőség, mely egy voltaképpeni szemüveg. Csakhogy amikor a fejünkre tesszük, a látásunk elhomályosul, és úgy érezzük magunkat, mintha kicsit részegek lennénk vagy éppen valamilyen szer hatása alatt állunk.
És persze volt közös tánc is, amelyben örömmel vettek részt a diákok. (PP, Periszkóp Palotán, Rab László, 2022. szeptember 23.)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.