Hímzett maszkok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Ki volt, aki kitalálta? – tettük föl jó érzékkel a kérdést a Nyitott Ajtók újpalotai irodája előtt, miközben a tárlókban elhelyezett hímzett maszkokat nézegettük.

– Én voltam – felelte mosolyogva Makai Ferenc képviselő, és innentől kezdve egy kicsit megóvatosodtunk, mert megvolt a kockázata annak, nehogy valami rosszat mondjunk egy-egy maszkra. Tanulva óvatlanságunkból a pingvines maszkra pédlául azt mondtuk, milyen modern témaválasztás! És ezzel valahogy Makai úr elégedettnek bizonyult.

Szálldos a méhe

Komolyra fordítva a szót: az önkormányzat és az Öt Hét Egyesület maszkhímző versenyt hirdetett, és a beérkezett pályamunkák sokaságát megvizsgálva mondhatjuk: a pihent ötlet szárba szökkent. Elképesztő, milyen sokan vállalkoztak arra, hogy így tegyék emlékezetessé a koronavírusos időszakot, amelyet kénytelenek voltak megélni.

Egyben ez a kis akció azt is jelzi, nem kell mindig nagyokat dobbantani ahhoz, hogy érdeklődést váltsunk ki vele. A maszkokról szavazni lehet, s február 15-e után kiderül, az újpalotai közösségnek melyik nyerte el leginkább a tetszését. A fődíj nem egy csíkos napernyő, ellenben a játék öröme mindenkinek megadatik. Aki hímzőcérnát vett a kezébe, annak nagyon fontos, hogy megkapja jutalmul a szavazatokat. A Nyitott Ajtók szigorúan zárt bejárata mellett elhelyezett dobozba lehet a szimpátiaszavaztokat bedobni. Jó játékot mindenkinek!

Hogy melyik volt a csúcsmaszk, arról a szavazás végeztével fegyelmezetten beszámolunk. (PP, Periszkóp Palotán, Rab László, 2021. február 4.)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.