Hétfőtől szúnyogirtás, ezekre figyeljen!

A következő napokban végzik a szúnyogirtást a kerületben. Az egészségre veszélytelen anyaggal dolgoznak a szakemberek, de azt mondják, hogy pár fontos szabályt érdemes betartani.

A tervek szerint a szakemberek úgynevezett földi úton történő, kémiai szúnyoggyérítést végeznek, vagyis autóról permetezik az érintett területet.

A munkát végző cég tájékoztatása szerint az irtást 2022. június 27-én és 28-án végzik, amennyiben az időjárás is engedi. Amennyiben nem, akkor július 4-én és 5-én irtják a rovarokat.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.A munkát végző cég tájékoztatása szerint hektáronként 0,6 liter szert juttatnak ki. Ez a mennyiség az érzékenyebb rovarokat elpusztítja, de a melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes. A hatóanyag néhány óra alatt lebomlik.A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

Comments are closed.