Hazai aranyérem

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Befejeződött a XV. kerületi Diákolimpia versenysorozata. Az utolsó versenyszámot, a floorball-bajnokságot május 24-én, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium tornatermében rendezték.

A helyszínválasztás nem volt véletlen, a Dózsában ugyanis nagy hagyománya van a floorball-nak. Elég csak az idei eredményeiket említeni: az iskola 6. korcsoportos lánycsapata 4. lett az Országos Diákolimpián, melyen az 5. és 6. korcsoportos fiúcsapatai egyaránt az ötödik helyen végeztek. Így sokan a házigazda intézmény csapatát tartották az esélyesnek, ám a riválisoknak majdnem sikerült felborítaniuk a papírformát.

A XV. kerületi Diákolimpia floorball-bajnokságára végül egy korcsoportban, a negyedikben (7-8-os évfolyamok) összesen öt iskola hat csapata jelentkezett. A csapatok előbb két csoportban vívtak körmérkőzéseket, majd a csoportok első és második helyezettjei elődöntőt és helyosztókat játszottak egymással. A fináléba végül a Dózsa és a Kossuth csapata jutott, és meglepetésre a tízperces mérkőzés nyolcadik percéig a vendégek álltak nyerésre (2-3), ám ekkor a házigazdák egy nagy hajrával megfordították az eredményt (6-3), és megnyerté a tornát.

A második helyen a Kossuth, a harmadikon a László Gyula, a negyediken a Szent Korona, az ötödik-hatodik helyen pedig a Hartyán két csapata végzett. Ezzel pedig az idei tanévben véget ért a diákolimpiai versenyszezon a kerületben. Információink szerint a Polgármesteri Hivatal sportreferensei és a kerületi testnevelők nyár végén közösen döntik majd el, hogy jövőre milyen sportágakban szerveznek majd versenyeket a diákok számára.

Comments are closed.